Elena Udrea a votat la 20 de metri de celula lui Cocoş

2 noiembrie 2014 23:27   Național
Ultima actualizare:

Candidaţii la Preşedinţie s-au grăbit, duminică dimineaţă, să voteze. Unii au venit de mână cu soţiile. Elenei Udrea i-a fost aproape fostul soţ, Dorin Cocoş, care se află în arest, la 20 m de şcoala la care a votat blonda.

De cum s-au deschis secţiile de votare, prezidenţiabilii s-au pus la patru ace şi au pornit la vot, aşa cum le stă bine politicienilor.

Zâmbitori, cu declaraţiile bine învăţate de acasă, candidaţii au mai făcut o ultimă încercare, în faţa camerelor de luat vederi, de a câştiga voturile oamenilor. Fiecare cu sloganul şi cu promisiunile lui. Ceea ce i-a unit, însă, a fost „flacăra violet”, care, potrivit practicilor ezoterice, aduce voturi şi creează insuccese adversarilor. Aşadar, Victor Ponta a purtat o cravată mov, soţia sa, un sacou mov, Dan Diaconescu a optat şi el tot pentru o cravată mov, iar Monica Macovei şi-a prins părul cu un elastic mov.Într-o situaţie puţin stranie s-a aflat şi Elena Udrea, care a votat, la ora 9.00, la Colegiul ”Mihai Eminescu”, din Capitală.

Culmea e că secţia de votare se afla la circa 20 de metri de sediul arestului Poliţiei, unde este închis Dorin Cocoş, fostul ei soţ. Întrebată dacă acesta o votează, Udrea a răspuns: ”Sigur mă votează!“.Gheorghe Funar a optat în ziua votului pentru o ţinută originală: s-a îmbrăcat în costum popular. El a fost primul alegător de la secţia de votare de la Liceul ”I.L.Caragiale”.Teodor Meleşcanu a venit singur la vot şi, după cum a declarat la ieşire, a întâmpinat dificultăţi în a-şi găsi numele pe buletinul de vot.

Ora 9.30. Călin Popescu-Tăriceanu a mers la vot împreună cu soţia sa, Loredana, însărcinată în şapte luni. Îmbrăcată într-o rochie roşie, elegantă, cea de-a cincea soţie a lui Tăriceanu, a fost nevoită să completeze o declaraţie pe propria răspundere, deoarece a fost înscrisă în listele suplimentare.

Ora 9.30.  Klaus Iohannis a votat  la Sibiu, alături de soţia sa, Carmen, a cărei zi de naştere a fost chiar ieri. De altfel, după ce au ieşit din secţia de votare, soţia primarului din Sibiu a primit un buchet imens de flori de la o doamnă. „De fiecare dată, mergem la vot împreună, pentru că este un eveniment foarte important”, a declarat Iohannis, apoi, şi-a luat soţia de mână şi au plecat pe jos spre casă.

Ora 10.00. Victor Ponta a venit la secţia de votare cu soţia sa Daciana Sârbu şi cu primarul general Sorin Oprescu. Asortaţi, Daciana purtând un sacou mov, iar premierul, o cravată mov, cei doi s-au ţinut de mână şi la venire, şi la plecare. Victor Ponta şi Daciana Sârbu au votat pe liste suplimentare, la Şcoala nr. 17 ”Pia Brătianu” din Sectorul 1.

Mai multe