Elena Udrea: «Protestul este absolut justificat»

20 ianuarie 2012 13:04   Național
Ultima actualizare:

Ministrul Dezvoltării, aflat la Iaşi pentru semnarea unui proiect de promovare a turismului depus de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, a făcut declaraţii despre protestele din ultima săptămână din întreaga ţară.

„Cred că dacă protestul este absolut justificat. Încercarea opoziţiei politice de a politiza, de a-şi atrage avantaje din toate aceste mitinguri, din nemulţumirile exprimate de oameni. În realitate, orice soluţie trebuie să fie una negociată, o soluţie venită pe calea dialogului şi nu pe cea a violenţelor, iar dacă ne uităm la ce s-a întâmplat ieri atunci când explicit am avut parte de o prezenţă politică în stradă este evident că amestecul politicului şi incitarea opoziţiei la violenţă nu poate să aducă nimic bun", a declarat Udrea.

Udrea a mai spus că nu există o alternativă credibilă în România. „Incitarea opoziţiei la violenţă nu aduce nimic bun", a spus ministrul.

Ea susţine că susţine protestele, dar să nu fie politizate de opoziţie. Aceasta este prima declaraţie despre protestele din ultima saptamână. „Soluţia nu este să-l schimbi pe Boc cu Ponta. Protestele vor continua cât mai au oameni lucruri să le spună guvernului. Opoziţia speculează un context pentru a ajunge la putere şi nu trebuie să pună paie pe foc", a spus Udrea.

Ministrul Udrea semnează la Iaşi un contract de 53 de milioane de lei pentru Mitropolia Moldovei şi Bucovinei.

Mai multe