Elev bătut de profesor

15 februarie 2019 11:25   Național
Ultima actualizare:

Este anchetă la şcoala "Matei Basarab" din municipiul Târgovişte, după ce profesorul de matematică, George Paşol, este acuzat că a pălmuit un copil de clasa a şaptea pe motiv că folosea telefonul în timpul orei.

Familia a depus o plângere la nivelul unităţii şcolare şi va merge şi la Poliţie. Cadrul didactic se află în ultimul an de carieră, după care va ieşi la pensie.

Incidentul a avut loc în timpul orei de matematică. Familia băiatului spune că profesorul i-a confiscat telefonul mobil acestuia fără să îi dea vreo explicaţie. La finalul orei, copilul a cerut telefonul înapoi, iar cadrul didactic a reacţionat violent.

Reacţia violentă a profesorului i-a lăsat fără cuvinte pe copiii din clasă.

După ce a confiscat telefonul, profesorul l-a dus la superiori, iar ulterior dispozitivul a ajuns la dirigintele clasei, care l-a înapoiat elevului. Profesorul acuzat, George Paşol, îşi recunoaşte fapta

Profesorul susţine, însă, că a fost provocat de copil.

Cazul este anchetat şi de Inspectoratul Şcolar.

Cadrul didactic a împlinit deja vârsta de pensionare şi este în ultimul an de prelungire, la catedră. Singura pedeapsă ar putea veni de la organele legii. Familia a anunţat că va depune plângere la Poliţie pentru cele întâmplate.

Mai multe