Elev lovit cu pumnul în cap de profesor, la o școală din Huși. Acesta a recunoscut fapta și și-a cerut scuze

18 octombrie 2021 20:10   Național
Ultima actualizare:

Bunicii unui elev de 14 ani au reclamat că nepotul lor a fost lovit de un profesor. Tânărul a studiat în Austria până acum și a revenit toamna aceasta în țară, fiind înscris în clasa a VII-a, la o școală din Huși. Polițiștii din Huși, județul Vaslui, au declanșat o anchetă în acest sens.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui, incidentul s-a petrecut la Școala „Anastasie Panu” din Huși, pe 6 octombrie, într-o pauză.

Elevul vorbea cu un alt coleg la fereastră, iar gălăgia creată a atras atenția profesorului de serviciu, care a intrat în sală și l-a lovit pe elevul de la fereastră. „I-a dat o castană”, susține bunica adolescentului, care mai spune că, după câteva minute, dascălul a revenit în sala de clasă și a continuat să lovească elevul.

„Mi-a povestit că a fost lovit cu pumnul în cap de acest profesor, care s a întors în clasă și l-a luat la rost că vine cu aere din țări străine și l-a tras si de păr. Așa a înțeles profesorul să acționeze.

Domnul profesor putea să ne anunțe pe noi, dirigintele sau să îi scadă nota la purtare, nu să-l bată. Am mers la poliție, am dat declarații. Seara a acuzat dureri de cap și am mers la spital, unde a rămas internat peste noapte”, a precizat bunica băiatului. 

Pe lângă ancheta polițiștilor, care desfășoară cercetări pentru purtare abuzivă, la nivelul școlii a fost declanșată o anchetă internă, fiind sesizată comisia de disciplină.„Domnul profesor și-a asumat cele întâmplate, își cere scuze! Ne-a surprins incidentul. Dumnealui are o activitate frumoasă la catedră, n-au mai fost probleme. Ne pare rău de cele întâmplate!”, a declarat Oana Benchea, directorul Școlii Anastasie Panu. Elevul lovit de profesori se află în grija bunicilor, părinții acestuia rămânând în Austria. 

Mai multe