Elevii au intrat în vacanța de iarnă. Structura anului școlar în 2021

23 decembrie 2020 11:42   Național
Ultima actualizare:

Azi, 23 decembrie, elevii au intrat în vacanța de iarnă și se vor întoarce la școală abia în data de 10 ianuarie 2021. Este impropriu zis se vor întoarce, căci cursurile se vor ține tot de acasă, din fața calculatoarelor. Iată însă care este structura anului școlar în 2021.

23 decembrie 2020 a fost pentru elevi ultima zi de școală pe anul acesta. Copiii intră într-o binemeritată vacanță de iarnă și se vor reîntoarce în fața calculatoarelor, a laptopurilor sau tabletelor în 10 ianuarie 2021. Prima zi de școală în 2021 va fi 10 ianuarie, când elevii se vor întoarce din vacanța de iarnă. Însă, după 20 de zile, la 30 ianuarie 2021, copiii intră în vacanța intersemestrială, care durează până la 7 februarie. Vacanța de primăvară cuprinde perioada Paștelui Catolic și are loc în perioada 2-11 aprilie, dar cuprinde și perioada Paștelui Ortodox, când elevii vor fi din nou liberi între 30 aprilie și 9 mai. Urmează vacanța de vară care începe la 18 iunie și se termină în septembrie, la o dată ce va fi ulterior comunicată, atunci când vor începe cursurile anului școlar 2021-2022.

Când începe „Școala Altfel”

Prin excepție de la prevederile anterior menționate pentru clasele terminale din învățământul liceal, anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 4 iunie 2021. Pentru clasele a VIII-a, anul școlar are 33 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 11 iunie 2021, în timp ce pentru clasele din învățământul liceal - filiera tehnologică, cu excepția claselor terminale și pentru clasele din învățământul profesional, anul școlar are 37 de săptămâni de cursuri.

Programul național ‚‚Școala Altfel’’ se va desfășura în perioada 5 octombrie 2020 - 4 iunie 2021, pe o perioadă de 5 zile consecutive lucrătoare, a căror planificare se află la decizia unității de învățământ.

Când se întorc elevii în bănci, la școală

La sfârșitul lunii martie - începutul lunii aprilie este preconizat că se va termina vaccinarea populației din grupele de risc și acesta ar fi momentul în care elevii s-ar putea întoarce la școală în mod fizic, a declarat, duminică, colonelul dr. Valeriu Gheorghiță într-o intervenție la Digi 24.

Valeriu Gheorghiță a subliniat că în cazul copiilor nu s-a pus problema severităţii bolii, ci că aceştia se pot infecta, pot să fie asimptomatici şi să transmită altor persoane acest virus. Gheorghiţă a adăugat că la şcoală, activitatea este foarte bine organizată, cel puţin pentru copiii mici, şi că riscul de expunere a acestora în timpul orelor era foarte mic. Riscul era legat de activităţile din afara şcolii - transport în comun, parc sau alte activităţi. Cursurile față în față au fost suspendate începând cu data de 9 noiembrie, iar în prezent, elevii din toată țara desfășoară cursuri online, din cauza pandemiei de coronavirus. România este pregătită, în momentul de față, pentru a începe vaccinarea pe data de 27 decembrie. Primii vaccinați vor face parte din spitale de primă linie, iar imaginile cu primul român vaccinat vor fi transmise în direct.

Mai multe