Elevii au venit la Liceul «Tudor Vianu» pentru a-şi susţine profesorul

7 februarie 2016 18:02   Național
Ultima actualizare:

Zeci de persoane s-au adunat duminică, 7 februarie, în faţa Colegiului de Informatică "Tudor Vianu" pentru a-l susţine pe profesorul Severius Moldoveanu, acuzat că a obligat un elev să se târască în genunchi pentru o notă mai mare.

Elevi, prăinţi, dar şi absolvenţi ai prestigiosului liceu din Bucureşti s-au strâns în faţa acestuia pentru a-şi manifesta susţinerea pentru profesorul "acuzat pe nedrept", spun ei.

"Era ora de matematică, iar profesorul Severius Moldoveanu, care a fost şi director al instituţiei de învăţământ, ne-a adus tezele. Unii dintre noi au luat note mari, inclusiv zece, alţii au luat şi note mici. Printre ei s-a numărat şi Marcus, băiatul despre care s-a spus că a fost umilit de profesor pentru un punct în plus la teză", a declarat o elevă pentru adevarul.ro.

"Gluma a fost iniţiată de cealaltă clasă, pentru că suntem două clase de a X-a, unde un elev l-a întrebat pe profesor dacă îi dă un punct în plus dacă se târăşte în genunchi. Evident, răspunsul a fost că nu. Gluma a fost transmisă şi la clasa noastră. Când a venit în clasă, noi i-am sugerat lui Marcus, care era nemulţumit de nota 5, să îngenuncheze pentru un punct. Şi a făcut-o. Toată clasa a ştiut că e o glumă, şi noi, şi domnul profesor", a mai spus fata.

Cei prezenţi duminică în faţa Liceului "Tudor Vianu" cred că scandalul a fost pornit de mama unei eleve care nu învaţă. În plus, postarea de pe Facebook care a făcut cazul cunoscut prima dată a fost publicată de un coleg de serviciu al mamei respective. Ministerul Educaţiei desfăşoară o anchetă pentru a afla ce s-a întâmplat de fapt.

Citeşte pe adevarul.ro de ce elevul "umilit" s-ar fi târât până la catedră.

Mai multe