Elevul ridicat de poliţie din cancelaria liceului Jean Monnet a împrumutat 4.000 de euro de la fiul lui Sile Cămătaru

17 decembrie 2011 19:21   Național
Ultima actualizare:

Alexandru Bibu este fiul consilierului local PDL din Tulcea, Nicolae Bibu. Elevul a fost luat de poliţişti, marţi, direct din incinta liceului Jean Monnet, pentru un accident pe care acesta l-a comis în luna august a acestui an, dar şi pe post de martor într-un dosar cu cămătari şi proxeneţi.

Reţeaua, era condusă din spatele gratiilor de Vasile Balint, zis şi Sile Cămătaru, însă a fost destructurată de procurori, după ce fiul lui Sile, Marius Balint, a fost reţinut. 

4.000 de euro de la cămătari

În motivarea instanţei, apare, conform declaraţiei lui Alexandru Bibu, că elevul de la Jean Monnet a împrumutat suma de 4.000 de euro de la Mario Nuţu Balint, pentru care „i s-a perceput o dobândă de 1.500 de euro“.

Pentru că legea care interzice cămătăria a intrat în vigoare în 25 noiembrie, fiul interlopului Sile Cămătaru a fost eliberat, acesta fiind acuzat doar de cămătărie, nu şi de proxenetism, furt, evaziune fiscală sau înşelăciune.

Mario Balint a spus poliţiştilor, în timpul anchetei, că s-a oprit din a da bani cu dobândă în ziua de 23 noiembrie. Astfel, instanţa a respins cererea de arestare preventivă pentru 29 de zile înaintată de procurori, pe numele acestuia.

Informaţia iniţială era aceea că Alexandru Bibu a fost ridicat de poliţie direct din cancelaria liceul de fiţe din Capitală, Jean Monnet, din cauza unui accident rutier  pe care acesta l-a produs în luna august.

CLICK pe fotogalerie pentru mai multe imagini cu Alexandru Bibu, elevul reţinut din cancelaria liceului Jean Monnet!

Accident rutier, la 17 aniElevul a împlinit vârsta de 18 ani pe 31 august 2011. Tot în acea lună, după o petrecere la care a băut peste măsură, s-a urcat la volanul unei maşini de teren şi a început să conducă haotic prin Bucureşti.

Alexandru Bibu nu împlinise încă vârsta de 18 ani. În acea noapte de 3 august, liceanul a lovit patru maşini, printre care şi un taxi, aflate în faţa unui hotel de pe Calea Victoriei.

După coliziune, tânărul a oprit maşina la câţiva metri distanţă şi a luat-o la fugă. De asemenea, acesta a trecut milimetric pe lângă câţiva pietoni.

După ce l-au prins, poliţiştii l-au testat cu alcooltestul, care a ieşit pozitiv cu 0,32 miligrame de alcool pur în aerul expirat. Elevului i s-a întocmit dosar penal pentru conducere fără permis şi părăsirea locului accidentului.

Citeşte şi:

Ziua elev la «Monnet», noaptea prieten cu interlopii

Beat şi fără permis, a făcut praf cinci maşini

Mai multe