Emil Boc, mesaj dur pentru USR PLUS după demiterea lui Vlad Voiculescu: ”Nu ne luăm mingea și plecăm”

14 aprilie 2021 16:31   Național
Ultima actualizare:

Emil Boc susține decizia premierului de a-l demite pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Primarul Clujului spune că USR are de trecut cel mai important test de până acum. "Nu guvernăm pe la colţuri, ci guvernăm o ţară. Nu ne luăm mingea şi plecăm", este mesajul lui Boc pentru USR-PLUS.

Emil Boc a spus, într-o intervenție la Antena 3, că, atunci când se erodează încrederea într-un ministru, premierul e obligat să îl remanieze, iar coaliţia trebuie să meargă mai departe.

"USR trebuie să-şi pregătească alt ministru (...) Nu guvernăm pe la colţuri, ci guvernăm o ţară. Nu ne luăm mingea şi plecăm. Avem o pandemie de gestionat (...) Din mers o persoană trebuie să preia conducerea la Sănătate. Trebuie asigurată infrastructura pentru vaccinare, avem lucrurile legate de ATI. USR are cel mai important test de până acum. E un partid sau e o adunare politică”, a spus Boc la Antena 3, potrivit Adevărul.

Vlad Voiculescu a fost demis marți

Vlad Voiculescu a fost revocat din funcţia de ministru al Sănătăţii, iar premierul Florin Cîţu a transmis preşedintelui Klaus Iohannis documentele necesare. Surse politice afirmă că, înainte de a trimite actele pentru revocarea lui Voiculescu, premierul Florin Cîţu a avut o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis, care a şi-a dat acordul. 

Premierul Florin Cîțu a fost nemulțumit de faptul că secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, cu sprijinul ministrului Voiculescu, a trimis la publicare în Monitorul Oficial un ordin cu reguli mai dure pentru carantinarea localităților.

Mai multe