Emil Constantinescu, de urgență la spital! Fostul președinte a avut un accident grav

8 iulie 2020 16:20   Național
Ultima actualizare:

Fostul președinte al României, Emil Constantinescu, a fost victima unui accident casnic și a ajuns de urgență la spital. El a suferit două fracturi, una de claviculă și cealaltă de gleznă și a fost operat de urgență.

Accidentul a avut loc săptămâna trecută iar fostul președinte acum în vârstă de 80 de ani se află deja în recuperare.”Preşedintele Emil Constantinescu a suferit, săptămâna trecută, un accident casnic, alunecând pe o suprafaţă spălată cu detergent. În cădere, şi-a fracturat grav clavicula şi glezna. A fost operat la Spitalul Militar Central „Dr. Carol Davila”şi continuă recuperarea medicală la reşedinţă, pentru o perioadă de o lună şi jumătate”, se arată într-un comunicat emis antena3.ro.

Emil Constantinescu ales președinte al României în 1996

Emil Constantinescu s-a născut pe 19 noiembrie 1939 în localitatea Tighina, aflată acum în Republica Moldova. Este licențiat în Științe Juridice la Facultatea de Drept a Universității București în 1960 şi a urmat apoi cursurile de la Facultatea de Geologie - Geografie în perioada 1961 – 1966. Este Doctor în Geologie al Universităţii Bucureşti şi Doctor of Sciences al Universităţii Duke, SUA. În 1963 s-a căsătorit cu Nadia Ileana, juristă, care i-a fost colegă la Facultatea de Drept din Bucureşti. Constantinescu a fost președinte al României între anii 1996 și 2000; din 1966 este cadru didactic al Facultății de Geologie a Universității din București.

Citiți și

Ce pensii au foștii președinți. Câți bani încasează la bătrânețe Constantinescu, Băsescu şi Iliescu

î

Ce bine se ţine Emil Constantinescu la 80 de ani! A ieşit la piaţă cu SPP-iştii

Mai multe