Episodul abominabil de la Ploieşti. De ce şi-a ucis fiul în somn cu ciocanul

18 octombrie 2016 18:56   Național
Ultima actualizare:

Crimă cumplită la Ploieşti! O mamă și-a ucis lovit fiul cu ciocanul în cap, de mai multe ori, în timp ce acesta dormea. După ce l-a ucis cu sălbăticie, femeia a săpat o groapă în spatele casei şi a acoperit cadavrul cu pământ. După zile, femeia a sunat la Poliţie şi a mărturisit fapta sângeroasă.

Crima de pe strada Rovine i-a îngrozit pe locuitorii cartierului ploieştean Mihai Bravu. Cea care i-a dat viaţă lui Lucian Mitrănuş a decis, în noaptea de 2 spre 3 octombrie, să i-o curme. Pensionara Lucia Grozea a aşteptat ca fiul ei, în vârstă de 41 de ani, să adoarmă, apoi l-a izbit cu ciocanul în cap până l-a lăsat fără suflare. Ca să-şi acopere crima, femeia de 64 de ani şi-a îngropat fiul în spatele casei.

Luni după-amiază, la două săptămâni după ce l-a ucis pe bărbat, Lucia Grozea a anunţat Poliţia. Anchetatorii au mers să verifice spusele femeii, care s-au adeverit. Lucian Mitrănuș a fost descoperit în curtea din spatele casei, exact în locul în care mama sa indicase că l-a îngropat.

“Lucia Grozea a povestit că a mutat cadavrul, până să-l îngroape, în mai multe locuri. Ea a săpat groapa”, spune Florentina Ilioiu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

“El e în pământ, ea - la puşcărie”

Femeia a susţinut în faţa anchetatorilor că nu mai suporta coşmarul la care era supusă de băiatul ei, cunoscut drept consumator de alcool. Lucia Grozea s-a plâns că era bătută des de Lucian Mitrănuş.

Vecinilor nu le vine să creadă că o asemenea grozăvie s-a petrecut în cartierul lor. “El e în pământ, ea - la pușcărie. Nu poate să știe nimeni ce era la ei în casă. Nu o credeam în stare de așa ceva. Ce-i drept, îi auzeam că se ceartă”, povesteşte Eugeniu Petre, care locuiește în casa alăturată. “Nu  o bătea. Am fost de față când el era în stație, ea a venit și apoi l-a luat la bătaie. El o respecta, nu dădea în ea, dar erau scandaluri mari la ei”, adaugă o vecină.

Lucia Grozea a fost arestată ieri dimineaţă pentru 30 de zile, fiind acuzată de omor calificat cu premeditare. Dacă va fi găsită vinovată, mama ucigaşă riscă 25 de ani de închisoare. 

Mai multe