„Erau mici şi verzi, ca jeleurile”. Întâlnirea cu extratereştrii, povestită de un elev de a opta la examen

27 iunie 2016 20:36   Național
Ultima actualizare:

Elevi, părinţi şi bunici au fost cuprinşi ieri de febra examenului de Limba Română, prima probă la Evaluarea Naţională. Puştilor li s-a cerut să demonstreze că poezia „Salcâmi” de A.E. Baconsky aparţine genului liric şi să facă o compunere, reală sau imaginară, privind o întâmplare petrecută într-o zonă turistică. La acest din urmă subiect, elevii şi-au dat frâu liber imaginaţiei.

La ieşirea din examen, la centrul de examinare de la Colegiul Coriolan Brediceanu din Lugoj, mai mulţi copii au spus, zâmbitori, că subiectele li s-au părut simple. Câţiva elevi au povestit că la punctul la care li s-a cerut să realizeze o compunere au optat pentru o întâmplare imaginară.

„Am scris că am fost la mare cu bunica şi că o femeie s-a înecat. A fost o poveste imaginară. Deşi am fost la mare, nu am avut întâmplări”, a spus o elevă. „Eu am scris că, într-o excursie la munte, m-a muşcat un şarpe”, a detaliat o altă elevă. „Am fost la mare, cu trenul, şi în apropiere de Constanţa ni s-a stricat locomotiva. Am aşteptat şi în tot timpul ăsta ne-am făcut prieteni noi” – iată scenariul imaginat de o fată.

Unul dintre absolvenţii clasei a opta a scris că a fost într-o excursie la Lacul Dracului, cu părinţii, şi că s-a pierdut: „Am povestit că panica a fost foarte mare şi că a început să apară senzaţia de ameţeală, din cauza căldurii. Când ne-au găsit părinţii, am realizat că totul a fost o farsă, după un plan făcut de ei”.Un băiat de la Lugoj a relatat o întâmplare reală: „Am scris despre o excursie cu familia la Băile Herculane şi despre cum am văzut o viperă care a trecut prin faţa unei femei, în timp ce eu şi tata pescuiam, iar bunicii se relaxau în bazinele de apă cu iod”.

Poate cel mai interesant scenariu a fost creat de un puşti, care şi-a construit compunerea în jurul unei experienţe cu mai mulţi extratereştri, unii „mici şi verzi, ca jeleurile. Eram la mare şi s-au prăbuşit cu nava lor. I-am ajutat să îşi repare nava. După aia mi-au povestit ce fac în spaţiu, ce activităţi au, ce fac ei, ce fac familiile lor”.

Citeşte articolul complet şi vezi video pe adevarul.ro! 

Mai multe