Eugen Teodorovici a depus jurământul pentru funcția de ministru al finanțelor

30 martie 2015 11:30   Național
Ultima actualizare:

Eugen Teodorovici şi Marius Nica au depus, în această dimineață, jurământul de învestitură în calitate de miniştri ai finanţelor, respectiv fondurilor europene. Noul post d ela finanțe a rămas vacant, după reținerea în arest a fostului ministru Darius Vâlcov.

Avem doi noi miniștri. În cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Cotroceni, Eugen Teodorovici şi Marius Nica au depus jurământul de învestitură în calitate de miniştri ai finanţelor, respectiv fondurilor europene.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a spus ministrului Marius Nica că îi urează succes. ”Vă doresc să găsiţi metode de a atrage fonduri europene mai multe”, a spus şeful statului, citat de Mediafax.

Ministrului de finanţe, Eugen Teodorovici, preşedintele Klaus Iohannis i-a urat ”eficienţă” în noul post de ministru. ”Vă doresc mult succes în noua poziţie şi multă eficienţă”, i-a spus Iohannis lui Teodorovici.

Postul de ministru al Finanţelor este vacant după ce Darius Vâlcov, cercetat de DNA pentru trafic de influenţă, a demisionat, postul fiind preluat, în urmă cu o săptămână, cu titlu de interimat, de către premierul Ponta.

Click! spune

Eugen Orlando Teodorovici s-a născut în 12 august 1971. El este absolvent al ASE și are un doctorat în managementul fondurilor europene. A fost director în Direcţia de Coordonarea a Programelor ISPA şi SAPARD,  din Ministerul Integrării Europene, a activat în Ministerul Afacerilor Externe, a lucrat la Ministerul Finanţelor Publice şi a fost director general la Autoritatea de Management pentru Fondul de Coeziune. În decembrie 2012, Eugen Teodorovici a fost ales senator PSD de Buzău, iar în aceeaşi lună a fost numit ministru al fondurilor europene.

Marius Nica a absolvit Academia de Informaţii, a lucrat în MApN și a fost consilier al europarlamentarului Rovana Plumb, pe care a urmat-o, în calitate de secretar general, la Ministerul Mediului şi la Ministerul Muncii.

Născut în 27 noiembrie 1980 în localitatea braşoveană Sânpetru, Marius Nica a absolvit, în 2003. Nica a obţinut o diplomă de master la SNSPA Bucureşti, Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană (2003-2005) şi a urmat un MBA la ASE, Facultatea de Administrare a Afacerilor în Limba Germană (2007-2009). După terminarea facultăţii, Marius Nica a lucrat, timp de cinci ani, ca ofiţer la Ministerul Apărării Naţionale. Marius Nica a fost și președinte al Consiliului de Administrație al Loteriei Române.

Mai multe