Europenii i-au văzut! Reacțiile presei internaționale la steagul UE făcut de protestatarii din Piața Victoriei

27 februarie 2017 15:13   Național
Ultima actualizare:

Mii de români au ieșit în stradă, duminică (26 februarie), pentru a cere demisia Guvernului condus de Sorin Grindeanu. Imaginea srii a fost oferită de cei aproximativ 5.000 de oameni care au protestat în Piața Victoriei. Manifestanții au creat steagul Uniunii Europene, iar Europa i-a văzut. Reacțiile din presa străină n-au întârziat să apară.

Steagul UE a fost momentul culminant al protestului de duminică seară (26 februarie). La ora 21:00, protestatarii din Piața Victoriei au creat un steag uriaș al Uniunii Europene, cu ajutorul unor hârtii colorate, unor panze în formă de stea și telefoanelor mobile.

Agenția de știri Reuteurs a titrat: „Mii de români au format steagul UE la protestul anti-guvern”. Cotidianul britanc The Daily Mail a citat Associated Press și a precizat că românii au fost în stradă pentru a 27-a zi.

Site-ul politico.eu a  scris despre protestul românilor și despre hashtag-ul #rezist. Alte publicații care au voribit despre acest subiect au fost ABC NEWS, Deutsche Welle, ITV NEWS, The Japan News, Business Review, SeaNews, Europe Online Magazine și The Republic.

Mai multe