«Evita» se luptă cu «Buldogul» sub ochii lui Băsescu

22 martie 2013 21:42   Național
Ultima actualizare:

Convenţia Naţională a PDL se desfăşoară azi într-o atmosferă tensionată care riscă să scindeze partidul. Vasile Blaga, Elena Udrea şi Monica Macovei îşi dispută azi şefia, la Romexpo, în prezenţa a 5.000 de delegaţi din toată ţara.

Bătălia directă se duce între „Buldogul" Vasile Blaga şi Elena Udrea, supranumită „Evita Peron a României". Conform unui sondaj de opinie realizat de IRES în urmă cu două zile, Elena Udrea e favorită. La întrebarea "Cine credeţi că este mai potrivit pentru funcţia de preşedinte PDL?", 50% din cei chestionaţi au spus Elena Udrea, iar 42% - Vasile Blaga. Meciul va fi arbitrat chiar de preşedintele Băsescu. Acesta a anunţat ieri că va fi prezent la Romexpo.

La 15 februarie, la un post tv, preşedintele Traian Băsescu a lăudat-o pe Elena Udrea: "E crescută ca politician de mine, ea a crescut enorm. După experienţa de la Roman, Udrea va deveni un politician de forţă în România, e inteligentă, are ambiţie".

În acelaşi timp, l-a acuzat indirect pe Blaga că ar fi fost la originea căderii cabinetului Ungureanu, prin prisma prieteniei cu Sorin Frunzăverde. Mai mult, Băsescu a sugerat că Blaga vrea să predea "la cheie" partidul USL şi că încearcă să "aranjeze" alegerile. Convenţia Naţională începe azi la ora 10.00, iar ordinea de prezentare a celor trei moţiuni este: Monica Macovei, Elena Udrea şi Vasile Blaga. 

Mai multe