Ex-episcopul de Huși, Corneliu Bârlădeanu, arestat pentru violarea și abuzarea unui minor

22 mai 2020 18:34   Național
Ultima actualizare:

Fostul episcop al Hușilor, Corneliu Bârlădeanu, pe numele său de mirean Corneliu Onilă, a fost arestat, vineri după-amiază, pentru violarea și abuzarea unui minor. Decizia aparține Curții de Apel Iași și nu este definitvă, aceasta putând fi atacată cu apel. Aceleaşi acuzaţii i se aduc şi fostului arhimandrit al Catedralei Episcopale din oraş.

Corneliu Onilă şi Sebastian Jitaru, fost arhimandrit, sunt acuzaţi că au profitat de statutul şi autoritatea pe care o aveau în faţa elevilor de la seminar şi, ani la rând, şi-au ales victime printre aceştia pentru a întreţine relaţii sexuale.

Victima ar fi un fost elev de-ai lui Onilă, de la seminarul teologic, conform stirileprotv.ro.

Decizia Curţii de Apel Iaşi nu este definitivă, iar Avocatul lui Onilă, Liviu Bran, a anunţat deja că va ataca soluţia.

Corneliu Onilă, fostul episcop de Huşi, a fost reţinut joi pentru 24 de ore de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, într-un dosar privind infracţiunea de act sexual cu un minor. În vara anului trecut, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au cerut redeschiderea dosarului acestuia. Dosarul a fost iniţial deschis după declanşarea scandalului în care au fost implicaţi fostul episcop şi alţi trei preoţi, care l-au şantajat pe Onilă. Pentru că nu ar fi avut suficiente probe, cauza a fost clasată. Corneliu Onilă a fost episcop de Huşi până în august 2017.

Fostul arhimandrit, deja în închisoare

Aceleaşi acuzaţii i se aduc şi fostului arhimandrit al Catedralei Episcopale din oraş. Jitaru este deja închis, la Penitenciarul din Vaslui, după ce în vara lui 2017 a încercat, împreună cu alți doi foști preoți, să îl șantajeze, pe episcopul de Huși. Atunci, cei trei au făcut publică o filmare mai veche, în care Corneliu Bârlădeanu apărea în ipostaze compromițătoare alături de un minor, elev de seminar.

După scandalul din vara lui 2017, Corneliu Bârlădeanu s-a retras la mănăstirea Văratec. Până să fie reținut, a locuit într-o anexă a mănăstirii, pe care localnicii o numesc “la palat”.

Citește și: 

A dispărut porno-episcopul Bârlădeanu

Noul episcop al Huşilor scoate la vânzare bolidul lui Corneliu Bârlădeanu. “Pasiunea mea o reprezintă cărţile”

Mai multe