Subiectele la Matematică au ajuns pe internet la puțin timp după accesul în sălile de examen. Ce le-a picat elevilor
Continuă emoțiile pentru absolvenții clasei a 12-a care susțin Bacalaureatul la matematică, sesiunea de vară. Candidații s-au putut pregăti pentru examenul de astăzi cu modele de subiecte la Matematică publicate de Ministerul Educației sau rezolvând subiectele primite în anii trecuți la examenul de BAC.
UPDATE
Pe rețelele sociale au apărut primele imagini cu subiectele de la Matematică de la Bacalaureat 2024. Ce spune un profesor de matematică despre gradul de dificultate al examenului citește pe adevărul.ro.
Subiect Bac Mate tehnologic
Subiect Mate - Științe ale naturii
Subiect Mate -Info
Proba la Matematică
Astăzi, 2 iulie, peste 134.000 de candidați - 119.000 din promoția curentă și 15.000 din seriile anterioare - sunt așteptați să susțină bacalaureatul, proba scrisă la Matematică. Accesul elevilor în centrul de examen s-a făcut în intervalul 7:30 - 8:30, pe baza actului de identitate. Proba începe la ora 9.00, iar timpul destinat rezolvării subiectelor este de 3 ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor în sala de examen.
Beneficiază de prelungire (cu cel mult două ore) candidații cărora li s-a aprobat solicitarea în acest sens de către comisiile județene, conform procedurii de asigurare a condițiilor privind egalizarea șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare.
Regulile pentru examen
Pentru rezolvarea subiectelor, candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. La proba de Matematică, elevii pot apela doar la instrumente de desen. Se interzice folosirea, în timpul probelor scrise, a mijloacelor de calcul. Se foloseşte numai hârtia distribuită candidaţilor de către asistenţi. Candidaţii care doresc să corecteze o greşeală taie fiecare rând din pasajul greşit cu o linie orizontală. În cazul în care unii candidaţi, din diferite motive, doresc să-şi transcrie lucrarea, fără să depăşească timpul stabilit, primesc alte coli tipizate. Acest lucru este consemnat de către asistenţi în procesul-verbal de predare-primire a lucrărilor scrise.
Colile folosite iniţial se anulează pe loc de către asistenţi, menţionându-se pe ele "Anulat", se semnează de către asistenţi şi se păstrează în condiţiile stabilite pentru lucrările scrise. În timpul desfăşurării probei scrise la Matematică, asistenţii nu dau candidaţilor nicio indicaţie, nu discută între ei şi nu rezolvă subiectul de examen. Unul dintre asistenţi stă în faţa clasei, celălalt în spatele clasei şi nu au alte preocupări în afară de supraveghere. În cazul în care aceştia încalcă aceste dispoziţii, preşedintele comisiei poate decide înlocuirea lor şi, dacă este cazul, poate face şi propunere de începere a procedurii de cercetare disciplinară.
Rezultatele la Bac 2024
Afişarea primelor rezultate va avea loc în data de 8 iulie (până la ora 12,00), iar contestaţiile se pot depune în intervalul orar 12,00 - 18,00, în aceeaşi zi. Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 12 iulie. Un candidat este declarat promovat la examenul naţional de bacalaureat dacă îndeplineşte, cumulativ, următoarele condiţii: a susţinut probele de evaluare a competenţelor, a susţinut toate probele scrise şi a fost notat cu minimum 5 la fiecare dintre acestea, obţinând, în final, cel puţin media 6 la probele scrise.