EXCLUSIV Clanul Mezei, «decapitat» de la Tarom. Cine mai lucrează în companie după demiterea directoarei

4 decembrie 2019 14:29   Național
Ultima actualizare:

Clanul Mezei a fost decapitat în mai puțin de o lună! Imediat ce directoarea Tarom, Mădălina Mezei, a fost demisă și rubedeniile sale au avut de suferit. Din cei nouă membrii de familie angajați în compania aviatică, doar unul a rezistat pe post.

La Tarom lucrează 2.000 de persoane, iar un șef de birou, spre exemplu, câștigă lunar în jur de 12.000-14.000 de lei, bani în mână. Așa se face că mai toată compania a fost căpușată de-a lungul timpului.

”Acolo, aproape toată lumea este neam cu toată lumea”, ne-au mărturisit surse din interior. Inclusiv fosta directoare Mădălina Mezei avea în subordine nouă rubedenii, printre care soțul, fratele, tatăl, verișoara, dar și mai mulți nepoți.

”Viorica Dăncilă a lăsat-o pe Mezei să mai aducă patru nepoți”

”Înițial, Mezei avea aduși vreo cinci, dar Dăncilă, preietena ei, a mai lăsat-o să mai aducă încă vreo patru nepoți. Cum a fost adusă de la agenția din Bruxelles, hop au apărut și ei prin Consiliul de Administrație, mai o avansare, ca în familie. Lucrau la Economic, Resurse Umane, Tehnic, Chekin, Vânzări. Dar, după ce a fost demisă, au fost dați afară. Mai puțin un nepot care a dat concurs pe post pe bune și a luat, după ce a fost verificat de șapte comisii. Lucrează la Tehnic, este viitor inginer. Soțul ei se află, momentan, în concediu fără plată”, ne-au dezvăluit surse din interiorul companiei aviatice.

„Se impune o restructurare masivă în toate companiile din minister. Filtrul îl va face managementul. Dacă nu sunt în stare să facă filtrul, atunci o să încercăm prin Adunarea Generală a Acţionarilor. Managerii, în general, vor să aibă rezultate. Cu pile, amante, nepoate, nepotisme nu poţi să generezi plus valoare şi o valoare adăugată”, recunoștea Răzvan Cuc pe final de mandat.

Mădălina Mezei a fost dată afară după patru luni

Mădălina Mezei a fost numită director general al Tarom pe 19 iunie, iar patru luni mai târziu a fost demisă după Moțiunea de cenzură.

Ea s-a plâns jurnaliștilor că Răzvan Cuc a pus-o să țină la sol aeronavele Tarom ale curselor interne în ziua demiterii Guvernului, pentru ca parlamentarii din teritoriu să nu poată ajunge la București ca să voteze. Ministrul a negat acest lucru și a spus că a renunțat la Mezei pentru că nu a fost capabilă să rezolve problemele companiei. Scandalul a ajuns la DNA.

Locul ei a fost preluat pentru o perioadă de patru luni de George Costin Barbu. Acesta este absolvent al Facultăţii de Inginerie Aerospaţială, specializarea Inginerie şi Management Aeronautic, și a ocupat funcţia de director general al Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă, începând cu anul 2015 până în 21 octombrie, când a fost numit la șefia Tarom.

Citește și:

https://www.click.ro/news/national/clanurile-care-capuseaza-tarom-toata-familia-madalinei-mezei-directoarea-demisa

https://www.click.ro/news/national/cine-este-madalina-mezei-blonda-care-conduce-de-ieri-tarom

https://www.click.ro/news/national/video-socant-angajat-tarom-catre-un-pasager-din-avion-iti-sparg-dintii

Mai multe