EXCLUSIV Mocănița din Maramureș a deraiat pentru a doua oară la interval de o săptămână

20 august 2021 18:11   Național
Ultima actualizare:

Mocănița de la Vișeul de Sus le dă emoții mari turiștilor, pentru a doua oară în decurs de o săptămână. Vineri, 20 de august, unul dintre vagoanele celebrei mocănițe, plină ochi cu turiști, a deraiat.

Cele peste 200 de persoane prezente în mocăniță au tras o sperietură zdravănă când, la o curbă aflată pe Valea Râului Vaser, a sărit de pe șine. Turiștii din vagoane s-au temut pentru viața lor, în timpul deraierii auzindu-se un zgomot asurzitor.

Mocănița a mai deraiat și în 12 august

Mecanicii s-au chinuit timp de o jumătate de oră să pună trenul înapoi în funcțiune, spre uluirea turiștilor care au fost dați jos din vagon și care au rămas lângă șine. Din fericire, problema s-a remediat și nu au existat persoane rănite.

Pe 12 august, Mocănița de la Vișeul de Sus a mai deraiat o dată. Ulterior, reprezentanții societății care se ocupă de mocănița din Maramureș au transmis că ”un turist a coborât dintr-un tren care a circulat anterior și a vrut să filmeze cum vine mocănița către statie, moment în care s-a apropiat de tren și s-a dezechilibrat. Atunci conducătorul de la tren a pus frană bruscă, ca să evite să îl lovească. Trenul era pe terasament în pantă și a deraiat de la frana bruscă. Nu a fost pusă în pericol viața turiștilor”, anunța atunci observatornews.ro

Mai multe