EXCLUSIV Se anchetează concediile medicale ale șefilor de la CNAIR
Scandalul concediilor medicale din CNAIR a luat amploare. După ce Click! a dezvăluit faptul că nouă șefi au luat în ultimele patru luni peste 1.000 de zile de concediu medical, ministrul interimar al Transporturilor, Lucian Bode, i-a cerut șefului companiei să verifice situația angajaților. Și iată că deja au început controalele.
Prima pusă să verifice bolile de care suferă angajații Companiei de Drumuri este Casa Națională de Sănătate (CNAS), către care s-a trimis o solicitare.
”Având în vedere informațiile din presă cu privire la legalitatea concediilor medicale acordate unor salariați din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, ca afect al reorganizării companiei din luna octombrie 2019, prin care se sesizează faptul că salariații afectați de reorganizare au depășit în patru luni 1.000 de zile de concediu medical, vă rugăm să efectuați, în calitate de plătitori, (după primele cinci zile pe care le achită angajatorul) verificarea legalității emiterii, înregistrării certificatelor de concediu medical, acordate salariaților din cadrul CNAIR, în perioda octombrie 2019-ianuarie 2020, inclusiv informarea plătitorului cu privire la situația medicală a angajatului”, scrie în cererea către CNAS.
Directorul CNAIR, dar și premierul cer să se verifice concediile medicale
”Considerăm că demersul este necesar pentru a putea dezminți sau pentru a verifica sustenabilitatea informației din presă cu privirea la legalitatea concediilor medicale în cauză”, ne-a explicat Sorin Scarlat, directorul CNAIR. ”Să se verifice dacă sunt boli închipuite”, a transmis și premierul Ludovic Orban.
Reporterii Click! au aflat săptămâna trecută faptul că nouă șefi din cadrul Companiei de Drumuri s-au îmbolnăvit pe rând și au intrat în medicale.
Asta după ce instituția a fost reorganizată și aceștia au rămas fără funcțiile de conducere, pentru care primeau lunar în mână între 8.000 și 16.000 de lei.
Angajații nu au fost dați afară, ci retrogradați sau puși pe posturi de execuție. În cele patru luni de stat acasă, unii dintre ei au schimbat șapte diagnostice și primesc salariile întregi. Toată povestea o puteți citi aici.