EXCLUSIV! Uite ce face Udrea cu făcălețul. Cum se descurcă în bucătărie candidații la fotoliul de la Cotroceni!
Reporterii Click! au fost curioși să știe cum se descurcă la bucătărie candidații la cea mai înaltă funcție în stat. Am aflat lucruri inedite și două rețete delicioase de la Elena Udrea.
Au prea puțin timp să mai stea la cratiță. Însă, am aflat că cei mai mulți din candidații la prezidențiale se mișcă bine în bucătărie.
Călin Popescu-Tăriceanu a mărturisit că este gurmand, că îi plac bamele, șnițele, supele și ciorba de burtă. Dar, cel mai mult îi plac dulciurile și pregătește dulceață și ciocolată de casă, pe care tot el le mănâncă.
Monica Macovei ne-a mărturisit că intră mai rar în bucătărie. „Nu gătesc foarte mult, pentru că nu am timp, dar îmi place să ajut. O asist pe mama, inclusiv când face sarmale. Îmi plac peștele la tavă, friptura de vită, cârnăciorii cu carne de oaie, pastramă cu salată de sfeclă și hrean”, ne-a spus Monica Macovei.
Victor Ponta se rezumă la cartofi prăjiți și spune că se descurcă la o omletă simplă. Este mare amator de mâncare fast food, spre disperarea soției sale, Daciana Sârbu, adeptă a produselor bio.
Klaus Iohannis spune că nu a gătit niciodată. „Cred în diviziunea muncii: unii oameni se pricep la gătit, pe când alţii se pricep mai mult la aprecierea mâncării. Eu mă număr printre aceia care apreciază”, a recunoscut primarul Sibiului.
Gătește cu rețete de la Elena Udrea!
Cea mai generoasă cu cititorii Click! a fost Elena Udrea: ne-a oferit două rețete speciale, învățate de la mama ei.
„Gătesc cu plăcere de fiecare dată când am ocazia. Știu și îmi place să prepar feluri de mâncare care îmi aduc aminte de copilărie, de familie și timpul petrecut împreună. Îmi place bucătăria românească și mă bucur ca un copil de o plăcintă cu mere, deși nici stufatul de miel nu e mai jos în topul preferințelor. Le gătesc pe amândouă impecabil. Rețetele le- am învățat de la mama mea și chiar îmi iese”, ne-a spus Elena Udrea.
Plăcintă cu mere
Ingrediente: Avem nevoie cam de 1 kg de mere, 1 cană de lapte, 1 cană de zahăr, 1 pahar de ulei, 2 căni de făină, 3 ouă, 1 pliculeţ de praf de copt, zahăr vanilat, zeama de la o lămâie, 2 linguriţe de zahăr pudră, scorţişoară.
Mod de preparare: Începem prin a curăța de coajă merele. Se dau apoi pe răzătoarea mare. Adăugăm zeamă de lămâie, le călim cu 2 linguri de zahăr și scorțișoară. Pe planul doi, amestecăm restul de zahăr cu laptele, la care adăugăm cele 3 ouă şi uleiul. Se amestecă până la omogenizare, completând cu praful de copt şi zaharul vanilat. Adaugăm apoi făină în ploaie, până ajungem la consistența unei smântâni mai groase. Punem pe o tavă hârtie de copt și turnăm trei sferturi de conţinut în tavă. Aranjăm pe toată suprafața merele, iar deasupra, restul de aluat. O lăsăm cam jumătate de oră în cuptorul preîncălzit. Când s-a rumenit, o scoatem și îi adăugăm zahăr pudră.
Stufat de miel
Ingrediente: Avem nevoie de 1 kg de carne de miel, 10 fire de praz, 30 de fire de ceapă verde, 30 de fire de usturoi verde, pătrunjel, mărar, 1 cutie de roşii decojite în suc propriu, sare, piper, usturoi, ulei.
Mod de preparare: Începem prin a căli carnea în ulei, după care o înăbuşim cu puţină apă și avem grijă să scoatem spuma. Adaugăm prazul, ceapa, usturoiul și lasăm la înăbuşit. Când s-au înmuiat, adăugăm sucul de roşii şi roşiile date prin maşină şi mai lasăm 15 minute la foc mic, cu vasul acoperit. Adaugăm sarea şi piperul şi o mai lăsăm 5 minute pe foc. Completăm cu pătrunjelul şi mărarul tocat şi mai dăm mâncarea în două clocote. După aceasta, nu mai facem decât să o savurăm cu plăcere.