Explozia de la mina Uricani a mai ucis un miner, ceilalți doi se află în stare critică

9 noiembrie 2017 9:49   Național
Ultima actualizare:

Explozia care a avut loc la mina Uricani, din județul Huneodoara pe 30 octombrie a făcut încă o victimă.

Explozia care a avut loc luni, 30 octombrie, la mina Uricani din județul Hunedoara a ucis un miner pe loc și a rănit alți trei. Una dintre victime a decedat astăzi, 9 octombrie, internată la Spitalul de Arsuri din București. Victimele aveau arsuri de gradul al III-lea pe 50 la sută din suprafața corpului și arsuri ale căilor respiratorii, fiind intubați și vetilați mecanic. 

Potrivit Digi24, la scurt timp după producerea incidentului nefericit, Raed Arafat a explicat de ce inițial s-a crezut că răniții se aflau într-o stare mai bună. Starea lor nu este gravă pentru că era vorba de o examinare inițială, la fața locului, imediat după ce au fost scoși din mină. Însă ulterior, după ce au ajuns la spital și au fost dezbărcați și evaluați, s-a constatat care este adevarata lor stare. În cazul exploziilor, afectarea căilor aeriene se poate dovedi ulterior a fi o consecință gravă, indiferent unde se petrece accidentul, a spus Raed Arafat. 

Potrivit anchetei, motivul pentru care s-a produs explozia de datorează unei țigări dat fiind că în interioarul mine s-au găsit mai multe mucuri de țigară. 

Mai multe