Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Victimele, aduse la București

22 august 2016 18:35   Național
Ultima actualizare:

Luni, 22 august, în jurul orei 18.00, a avut loc o explozie la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Autoritățile au declanșat planul roșu de intervenție. Patru angajați au fost răniți. Explozia a fost urmată de un incendiu.

UPDATE ora 20.30: Cele patru persoane rănite sunt transportate în București. 

La Spitalul Bagdasar-Arseni vor fi aduși: un bărbat de 35 de ani cu arsuri de gradul III pe 100% din suprafața corpului, care este stabil și intubat, precum și un altul, de 49 de ani, cu arsuri de gradele II — III pe 25% din suprafața corpului, stabil, cu leziuni ale căilor respiratorii, intubat.

La Spitalul de Arși vor fi transportați un bărbat de 34 de ani, cu arsuri de gradele II — III pe 20% din suprafața corpului, stabil, neintubat, fără leziuni pe căile respiratorii, și un altul de 58 de ani, cu arsuri de gradul II pe 24% din suprafața corpului, stabil, neintubat, fără leziuni pe căile respiratorii, anunță Agerpres, care citează Ministerul Sănătății.

UPDATE ora 19.20: Incendiul a fost lichidat. Una dintre victime este în stare foarte gravă. Există o echipă SMURD București pregătită în caz că este nevoie ca victimele să fie transportate în Capitală. A existat o singură explozie.

UPDATE ora 19.00: Una dintre victime are arsuri pe 70% din suprafața corpului. Incendiul a fost localizat. Nu există pericol de extindere.

Deocamdată nu sunt informații despre starea victimelor și nici despre eventuale probleme legate de o contaminare. La fața locului au fost trimise mai multe echipe de intervenție de la ISU.

Secretarul de stat Raed Arafat a intrat în direct la DIGI24: "La momentul actual, intervenția este în curs. Este vorba despre o explozie la unu sau două rezervoare de azot, urmată de un incendiu de tubulatură electrică. A fost declanșat planul roșu. Una dintre victime a fost deja transportată la spital."

Mai multe