Fă-ți cruce! A desenat icoane uriașe pe bloc

21 ianuarie 2015 9:41   Național
Ultima actualizare:

Un botoşănean credincios şi-a decorat pereţii exteriori ai garsonierei în care locuieşte cu două icoane uriaşe. Trecătorii fac cruce când ajung în dreptul blocului.

Într-un cartier liniştit din apropierea Casei Tineretului din municipiul Botoşani se află una dintre „minunile“ oraşului, scrie adevarul.ro.

Pe o alee îngustă, lângă sediul Poliţiei Locale, se află un bloc care are desenate două icoane uriașe și o cruce pe peretele exterior de la etajul 4.

O icoană înfăţişează pe Fecioara Maria cu pruncul, iar cealaltă pe Iisus Hristos. Între cele două icoane se află desenată o cruce la fel de uriaşă.

Locatarii blocurilor din zonă sunt mândri de această realizare şi cunosc foarte bine povestea icoanelor şi a crucii.

„Păi, un băiat credincios din bloc, atunci când s-a refăcut faţada blocului a pus să fie zugrăvite icoanele şi crucea pe bloc. Este foarte frumos. Nouă ne place mult. Este o dovadă a credinţei lui. Băiatul care a făcut asta este extrem de credincios, un vecin bun şi cuminte”, spune Maria, o bătrână care locuieşte la etajul al doilea al blocului cu icoane, citată de adevarul.ro.

Cel care a vrut să aibă icoane pe bloc se numește Raimond Ştefanov, de 33 ani. Este șofer și muncește pentru moment în Olanda, mai scrie adevarul.ro.

Mai multe