Fals în scrisoarea de susținere a lui Firea: «Nu am semnat acest mesaj, vă rog să mă scoateți de pe listă»

11 septembrie 2018 18:55   Național
Ultima actualizare:

În urma scandalului iscat în ultima săptămână în PSD, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a dorit să demonstreze, prin intermediul unei scrisori deschise pe care au semnat-o mai multe personalități românești, faptul că se bucură de susținere și de apreciere în ceea ce privește întreaga sa „activitate și implicare benefică”, de-a lungul mandatului său de primar, după ce fost acuzată că „se bate singură pentru etică, principii, onestitate în politică și administrație”.

Astfel, Gabriela Firea a prezentat publicului larg, prin intermediul rețelelor de socializare, scrisoarea deschisă în cauză, în care se vorbea despre activitatea sa de primar general, care a fost semnată de „peste 30 de intelectuali de marcă și binecunoscuți campioni sportivi”, care își exprimau susținerea publică față de Firea. Totuși, se pare s-a strecurat și un fals în lista primarului general. Aparent, nu toți semnatarii și-au dat acordul pentru a le fi folosit numele în acest scop. Regizorul și autorul Chris Simion-Mercurian a susținut că nici măcar nu știa de existența acestei scrisori inițial și că, bineînțeles, nu a semnat absolut nimic. Din contră, aceasta susține că semnătura sa este prezentă pe listele mișcării „Fără penali în funcții publice”. 

„Suntem o echipă şi împreună am pus bazele multor proiecte importante pentru bucureşteni. Acest lucru a fost posibil datorită faptului că am avut lângă noi un om care apreciază la adevărata valoare munca noastră. Doamna Gabriela Firea a avut încă din primele zile de mandat o viziune clară în ceea ce priveşte viaţa culturală şi sportivă a Capitalei”, se arată în mesajul de susținere pentru primarul general.

Totuși, Chris Simion susține că numele său a fost introdus pe lista respectivă fără știința sa. Regizorul i-a trimis un mesaj Monicăi Capatos, cea care este consilierul departamentului de cultură al primarului Gabriela Firea. „Nu am semnat acest mesaj, vă rog să mă scoateți de pe această listă!”, i-a transmis aceasta. De asemenea, și pe pagina de Facebook a actorului Marius Manole, Chris Simion a explicat situația: „Nu numai că nu am semnat, dar am citit această scrisoare acum câteva ore pe net, fiind în vacanță. Singura mea legătură cu Primăria Capitalei a fost și este festivalul Undercolud (repet, finanțat din bani publici, nu de primar). Să-mi arate și mie semnătura mea pe scrisoarea pe care sunt menționată. Căci eu o să vă arăt semnătura pe care mi-am dat-o pentru «FĂRĂ PENALI». Am cerut să fiu scoasă de pe acea listă!”, a fost mesajul acesteia.

În prezent, numele regizorului nu mai apare printre semăturile celor ce o susțin pe Firea. Printre aceștia se numără nume mari precum: Alexandru Arșinel, Ilie Năstase, Gabriela Szabo, Elisabeta Lipă și Sanda Ladoși. În scrisoare, semnatarii își anunță sprijinul pentru primarul Capitalei, în contextului scandalului cu liderul PSD, Liviu Dragnea.

Mai multe