Fapta unei românce a șocat Italia. Femeia și-a lăsat copilul cu handicap în soare până i s-a făcut rău și a murit

20 august 2021 18:56   Național
Ultima actualizare:

O româncă de 45 de ani a revoltat toată Italia. Femeia și-a lăsat fiul de 14 ani, cu handicap, să stea la soare ore în șir iar când a văzut că I s-a făcut rău l-a dus în sfârșit acasă unde a decedat. Acum femeia este cercetată pentru neglijență criminală față de un minor

Suspecta locuia cu minorul în localitatea Grammichele din Catania. Femeia, consumatoare cunoscută de alcool, avea custodia exclusivă a băiatului de la moartea tatălui său.  

Informații despre modul în care a murit copilul de 14 ani

”Copilul era o persoană incapabilă să se întrețină singură din cauza unor afecțiuni psihice și fizice, întrucât suferea de tetrapareză spastică și retard mintal sever. Conduita suspectei ar fi constat în lăsarea minorului expus în mod prelungit la razele soarelui pentru o perioadă considerabilă de timp, ceea ce a dus la decesul acestuia", citează din actul de acuzare cotidianul La Stampa preluat de stiridiaspora.ro. Potrivit reconstituirii carabinierilor, femeia a luat copilul acasă și a anunțat autoritățile la cel puțin 36 de ore după moartea acestuia, cadavrul fiind găsit într-o cameră cu aerul condiționat pornit. Modul în care a fost găsit cadavrul și declarațiile mamei au trezit suspiciunile anchetatorilor și s-a dispus efectuarea unei autopsii asupra cadavrului. La finalul expertizei, medicul legist a stabilit că moartea băiatului a fost cauzată de expunerea prelungită la soare, care s-a produs probabil în jurul datei de jumătatea lunii august, când temperaturile erau foarte ridicate în Sicilia. Ea a fost acuzată de recidivă, deoarece, pe vremea când soțul ei era încă în viață, cei doi părinți au fost reclamați pentru un alt episod de neglijență față de copil.

Citiți și 

Crima unui român a șocat Cehia. Bărbatul a ucis în bătaie un copil de două luni

O mamă din Buzău și-a omorât copilul de 3 ani în chinuri groaznice! Detalii înfiorătoare

Mai multe