Fata care a trăit 8 luni într-o Dacie simte iar căldura unei case

20 noiembrie 2011 19:35   Național
Ultima actualizare:

Cu un ochi râde, cu altul plânge! Georgiana, fata a cărei poveste aţi citit-o în Click!, s-a mutat din Dacia 1310 într-o cămăruţă la periferia oraşului. Părinţii fac eforturi supraomeneşti să poată plăti chiria de 400 de lei pe lună.

După opt luni de chin, în care a învăţat la lumina lumânării, a mâncat şi a dormit în maşină, viaţa ia o nouă turnură pentru Georgiana Asăvoaie.

Eleva de 17 ani a reuşit să se mute împreună cu familia ei într-o cameră cu chirie. Casa care i-a primit pe toţi în prag de iarnă e parcă la capătul pământului, în cartierul Sălaj.

Chiar dacă împarte curtea cu alte două familii, fata este cum nu se poate mai fericită. Acum nu mai simte frigu-n oase.

2011 noiembrie. Tânăra doarme în aceeaşi cameră cu părinţii, sora şi nepoţica ei

„Era cumplit în maşină, mai ales acum că a venit iarna. Aveam două pături sub mine, pe banchetă, şi alte două să mă învelesc.

Când dădea brumă afară, puneam şi plapuma", povesteşte Georgiana. Cu mari eforturi financiare, părinţii i-au găsit un adăpost.

2011 octombrie. Georgiana îngheţa de frig în maşină

Nici unul nu ştie cât vor putea sta aici, dar Georgiana e sigură de un lucru: nu vrea să mai doarmă pe stradă, în friguroasa Dacie.

„Avem o cameră şi o bucătărie. Toaleta este în curte, iar apa o luăm de la puţ. Eu muncesc cu ziua pe unde pot, iar soţia face la fel.

Georgiana face mai bine de o oră pe drum, la liceu, pentru că merge în Pantelimon. Ne este foarte greu, dar bine că am reuşit să plecăm din stradă!", exclamă tatăl fetei.

Familia Asăvoaie a ajuns în această situaţie după ce locuinţa lor a fost revendicată.

Dacă vreţi să-i ajutaţi pe Georgiana şi pe familia ei, sunaţi la 0372.130.111 sau scrieţi-ne la redactie@click.ro.

Mai multe imagini, AICI.

Mai multe