Fecioara Maria, «transformată» în personaj de groază

16 decembrie 2015 22:36   Național
Ultima actualizare:

Pare incredibil, dar este adevărat. După incidentul legat de lipsa iluminatului de sărbători, locuitorii Ploieştiului mai au parte de o surpriză la fel de neplăcută. În faţa Primăriei, reprezentanţii urbei au amenajat o iesle. Manechinul, care ar trebuie să o reprezinte pe Maica Domnului, este însă înfricoşător.

Părinţii care vizitează cu micuţii lor ieslea biblică nici nu ştiu ce să mai zică. Mulţi se minunează şi nu le vine a crede ochilor că aşa ceva este posibil. Manechinul Fecioarei Maria a ajuns să sperie trecătorii care nici nu-şi mai găsesc cuvintele de şocaţi ce sunt. 

„Parcă e un bărbat după faţă. Dar nu ştiu cine este. Caraghios”, spune o doamnă. Alt părinte adaugă: „Seamănă ... nu pot să vă spun, arată nasol, ca o mască. În halul ăsta? E ceva strigător la cer”.

Scena biblică în care este redată Naşterea Domnului a devenit o tradiţie în Ploieşti. Manechinele folosite pentru reproducerea scenei sunt aceleaşi de şase ani şi în tot acest timp au fost sparte şi tot reparate. Astfel s-a ajuns la aspectul hidos de acum. S-a găsit însă o soluţie ca Fecioara Maria să nu mai fie atât de urâtă: angajaţii primăriei vor mai aranja pe ici, pe acolo, decorul. Din păcate, din lipsa de bun simţ a cetăţenilor, manechinele au fost vandalizate de-a lungul anilor.

„Manechinele şi recuzita nu ne aparţin, noi încercăm să retuşăm manechinele cu colegii de la teatru. Sperăm ca, prin reorientarea acestor personaje, să reducem disconfortul creat”, a declarat Adela Frăţilă, purtător de cuvânt al Serviciului de Gospodărire Urbană Ploieşti.

Mai multe