Femeia care şi-a spintecat bebeluşul cu o bucată de teracotă a luat 15 ani de închisoare

8 iulie 2016 19:26   Național
Ultima actualizare:

Pedeapsă aspră pentru criminala din Bârlad! Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au pronunţat vineri sentinţa definitivă în cazul mamei care, în urmă cu un an, şi-a omorât copilul cu o cruzime ieşită din comună. Motivul? Pruncul semăna cu bărbatul cu care femeia avusese o relaţie extraconjugală.

Condamnată iniţial de Tribunalul Vaslui la 18 ani de închisoare, pentru omor prin cruzime, Roxana Smocot a atacat sentinţa, iar magistraţii de la Curtea de Apel Iaşi au dispus reducerea pedepsei: de la 18 la 15 ani de închisoare. În plus, judecătorii i-au interzis drepturile părinteşti pe o durată de cinci ani, după executarea pedepsei, şi au obligat-o la tratament medical până la vindecarea sau ameliorarea stării de sănătate.

Mai fusese internată la Psihiatrie

Tânăra de 28 de ani care şi-a călcat în picioare bebeluşul şi l-a eviscerat cu o bucată de teracotă în prezenţa fiului de 4 ani şi a unui nepoţel de 7 ani a încercat să obţină achitarea invocând nebunia. De altfel, încă din timpul cercetărilor, precum şi în timpul examinării psihiatrice la comisia de la Spitalul Penitenciar Jilava, mama criminală a cerut să fie internată într-un spital şi să nu fie dusă la închisoare. Roxana Smocot avea două internări la Psihiatrie survenite în urma unor depresii, una dintre ele după ce a născut primul copil.

În urma expertizei psihiatrice de la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”, specialiştii au stabilit că femeia suferă de o tulburare schizoafectivă şi că a avut discernământul diminuat în momentul în care a comis fapta abominabilă.

Se temea că e copilul amantului

Tânăra de 27 de ani a recunoscut încă de la începutul cercetărilor că şi-a ucis copilul pentru că i se părea că seamănă cu amantul. Femeia a povestit că a avut o relaţie extraconjugală cu un bărbat pe care îl cunoscuse pe Facebook. A început această legătură fiindcă se simţea neglijată de soţ, care lucra de dimineaţă până seara. Soţul a descoperit relaţia acesteia, după ce a surprins mai multe mesaje pe Facebook. După ce a aflat că este Roxana e însărcinată, soţul i-a spus să păstreze copilul, considerând că naşterea lui va fi un nou început pentru căsnicia lor. Pe tot parcursul sarcinii, femeia a avut un comportament normal, dar a se temea ca bebeluşul ar putea fi al amantului, şi nu al soţului. După naştere, obsesia a continuat s-o macine, iar într-una din zile, profitând că a rămas singură acasă, tânăra şi-a omorât pruncul.

Citeşte articolul complet pe adevarul.ro! 

Mai multe