Fiica lui Ţundrea vrea despăgubiri de 12 milioane de euro pentru suferinţa tatălui

21 mai 2014 9:54   Național
Ultima actualizare:

Au trecut şapte ani de la moartea tatălui ei, însă Nicoleta Popovici nu şi-a găsit liniştea. Femeia a cerut redeschiderea cauzei în care tatăl ei, Marcel Ţundrea, a fost eliberat din închisoare după o detenţie de 12 ani care s-a dovedit a fi o gravă eroare judiciară.

Fiica lui Marcel Ţundrea a solicitat repararea prejudiciului produs în urma gravei erori judiciare, în urma căreia tatăl ei a petrecut 12 ani în închisoare pe nedrept. Aceasta a cerut redeschiderea dosarului la Tribunalul Gorj, iar primul termen a fost fixat pentru ziua de mâine, scrie pandurul.ro. Femeia cere instanţei câte un milion de euro pentru fiecare an petrecut în închisoare de tatăl ei.

Marcel Ţundrea a fost judecat şi condamnat la 25 de ani de închisoare pentru violarea şi uciderea unei adolescente de 13 ani. După 12 ani de pedeapsă, în 2004, lui Ţundrea i s-a aprobat o cerere de efectuare a unui test ADN, care a relevat că nu el este autorul odioasei crime, motiv pentru care a fost eliberat. Perioada petrecută în închisoare avea să lase urme pe trupul şi în sufletul bărbatului, iar trei ani mai târziu Ţundrea a murit.

Între timp, anchetatorii au găsit noi probe care au dus la identificarea adevăratului făptaş, un bărbat din comuna Pojogeni pe nume Constantin Avram, vecinul lui Ţundrea. Acesta a fost încarcerat în 2012, în vreme ce Ţundrea a obţinut achitarea abia la doi ani după moarte, în 2009.

Mai multe