Filofteia a săpat la 12 metri adâncime, dar a crăpat strada

21 mai 2015 21:17   Național
Ultima actualizare:

Imagini de coşmar în Capitală! Şoseaua s-a ridicat 30 de centimetri, asfaltul s-a crăpat şi din pământ a ţâşnit nisip cu apă. S-a întâmplat la Academia Militară, în zona în care gigantul utilaj Filofteia săpa tunelul de la metrou.

Un ”vulcan noroios” s-a ivit, ieri dimineaţă, în buricul oraşului. Fix pe mijlocul carosabilului, pe şoseaua care duce la Academia Militară, asfaltul s-a rupt şi din pământ a răbufnit un jet de nămol format din materiale folosite la izolarea galeriei de metrou.

Cum de a ajuns pe stradă? De vină e utilajul Filofteia. Acesta  săpa tunelul de metrou, de la Academia Militară spre Eroilor, la o adâncime de 12 metri şi s-a defectat. ”Garnitura de la instalaţia de evacuare a scutului a cedat, iar un jet din compoziţia care se foloseşte la săpat, şi care e evacuată sub presiune, a sărit cât colo. A spart pur şi simplu asfaltul. Se mai întâmplă asemenea inci-dente, garniturile sunt vechi”, au dezvăluit, pentru Click!, surse din cadrul şantierului. Metrorex a vrut ca totul să fie ascuns sub preş şi a anunţat oficial că avaria s-a produs din cauză că Filofteia a întâlnit în cale un puţ de apă mai vechi, iar solul fiind nisipos, a pătruns prin asfalt şi s-a creat un fel de vulcan noroios. Asfaltul  s-a ridicat 30 cm, pe o rază de 100 m, iar traficul a fost închis. Se circulă prin str. Ghe. Marinescu - Şos. Cotroceni - Bd. Iuliu Maniu.

Şi la Izvor s-a surpat asfaltul

Un incident asemănător a avut loc marţi după-amiază, pe Splaiul Independenţei. Conducta magistrală de canalizare s-a spart. Astfel că o bandă de circulaţie s-au surpat pur şi simplu, iar o alta s-a umflat. S-a săpat o ditamai gropa, iar angajaţii Apa Nova lucrează şi acum ca să remedieze situaţia. Ei promit că de duminică traficul va fi reluat în zonă.

Mai multe