Finul lui Boc, Alin Tişe, şeful de judeţ cu cele mai multe case

19 octombrie 2011 15:17   Național
Ultima actualizare:

Topul proprietăţilor deţinute de şefii judeţelor a fost realizat de site-ul econtext.ro, pe baza declaraţiilor de avere ale acestora. În ceea ce-l priveşte, Alin Tişe susţine că topul este irelevant pentru că proprietăţile contabilizate au fost obţinute înainte de a fi preşedinte de Consiliu Judeţean.

„Din 2008, de când sunt în această funcţie, nu am dobândit şapte case. Ce avere am dobândit înainte de a fi preşedinte de Consiliu Judeţean e problema mea. Sunt foarte mândru de averea pe care am dobândit-o, am fost avocat, am avut o profesie liberală şi am muncit pentru ce am", spune Tişe.

Mai mult, acesta spune că averea sa este mai mică decât datoriile, fapt care nu a fost luat în calcul.

„Dacă doriţi să umflaţi averea mea şi să spuneţi că Tişe e hoţ e altceva, dar eu am publică declaraţia de avere şi acolo e menţionat când am obţinut bunurile. Mai mult, apare şi o datorie de 400.000 de euro, iar valoarea datoriei e mai mare decât a proprietăţilor", conchide preşeditele CJ Cluj.

Potrivit declaraţiei de avere, în 2008, înainte de a fi numit preşedinte al CJ Cluj, Alin Tişe a cumpărat, împreună cu soţia, două apartamente, de 65, respectiv 47 de metri pătraţi. Totodată, acesta mai are şi trei terenuri intravilane, dintre care unul în concesiune, obţinute înainte de a deţine o funcţie publică.

Mai multe