Fiscul a dat iama la terasele din Centrul Vechi EXCLUSIV

2 august 2015 19:08   Național
Ultima actualizare:

Nu doar petrecăreţii au luat cu asalt cluburile şi terasele din Centrul Vechi, din Capitală, ci şi inspectorii ANAF. Puşi pe treabă, oamenii legii au verificat la sânge de la documente, până la bonuri fiscale, casă de marcat şi băuturi alcoolice.

Paradisul fiscal din România s-a încheiat. Asta o ştiu şi patronii de localuri, doar că, de multe ori, aceştia au impresia că încă îşi mai pot permite să fenteze statul şi să facă afaceri netolerate de lege. Ca să le bage minţile-n cap că aşa nu se mai poate, 85 de inspectori de la Direcţia Antifraudă Bucureşti au luat cu asalt, vineri noapte, 33 de localuri.

Grupuri de câte trei- patru inşi au intrat în toate punctele vizate, în acelaşi timp. Asta ca să nu fie timp să se dea de veste că ei sunt acolo. Era trecut de miezul nopţii, oamenii se distrau, iar patronii îşi frecau mâinile. Doar în weekend se fac bani, nu glumă. Iar dacă nici nu sunt fiscalizaţi, câştigul e cu atât mai mare. ”Garda, a venit garda”, se auzeau chelnerii, care forfoteau prin zonă. Nimic nu i-a salvat, însă. Inspectorilor nu le-a scăpat nimic.

Au luat la puricat documentele,  casele de marcat şi au verificat băuturile. Aşa se face că Oktoberfest şi La Historia, din Centrul Vechi, au fost închise pentru 30 de zile, pentru că nu erau la prima abatere. ”Nu eliberau bon fiscal şi nu băgau banii în casa de marcat”, au declarat, pentru Click!, surse din cadrul ANAF.

Un alt local nu mai are voie să vândă băuturi alcoolice, timp de o lună, după ce s-a descoperit că se vindeau fără banderolă fiscală. În plus, s-au dat şapte avertismente, 20 de amenzi, în valoare de 149.500 lei şi s-au confiscat 7.697 lei. Astfel de controale au avut loc şi duminică noapte în Bucureşti. 

"Prigoana" patronilor a început de la 1 martie

Fiscul a intrat tare în comercianți încă din această primăvară. Începând cu 1 martie, cine nu a emis bonuri și nu a băgat banii în casa de marcat a fost aspru pedepsit. În doar trei săptămâni, peste 280 de afaceri, din întreaga țară, s-au tras obloanele pentru o perioadă cuprinsă între o lună și trei luni.

Pentru că activitățile comercianților erau închise pe bandă rulantă, guvernanții au schimbat legea fiscală, astfel că din aprilie, nu le-au mai permis inspectorilor să pună sigilii peste punctele de lucru decât dacă patronii sunt la a treia abatere consecutivă sau îi găsesc cu sume de la 300 de lei în sus, care nu apar în casele de marcat.

Mai multe