Fiu de politician, vânzător de droguri în şcoli

20 decembrie 2012 16:48   Național
Ultima actualizare:

La doar 16 ani, fiul preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Alexandru Uioreanu, lipseşte cu săptămânile de la şcoală şi este acuzat că vinde droguri în liceele din Cluj. El a fost reţinut miercuri seara, pentru 24 de ore şi audiat de procurori.

Vestea a picat ca o bombă în rândul cunoscuţilor lui, dar şi ai tatălui său, Horia Uioreanu. Acesta a mers, ieri după-amiaza, la sediul DIICOT Cluj ca să afle mai multe informaţii despre fiul său.

"Nu ştiu prea multe. Mi-ar părea rău să fie adevărat. Poate că funcţiile pe care le-am avut, cea de deputat, şi acum cea de preşedinte al Consiliului Judeţean, m-au ţinut mai departe de el. E un copil din prima căsătorie, dar îl iubesc mult", a spus, cu lacrimi în ochi, preşedintele CJ Cluj. Alexandru Uioreanu este fiul acestuia din prima căsătorie şi locuieşte cu mama sa. El este elev în clasa a XI-a B la Liceul de Coregrafie şi Artă Dramatică Octavian Stroia din Cluj-Napoca, la specializarea Teatru.

Colegii săi de clasă spun despre el că nu au bănuit o clipă că ar face trafic de droguri. "Nu ne-a întrebat dacă vrem să cumpărăm droguri. Nu ştiu ca în şcoala noastră să se vândă droguri", spune Denis Stanciu (18 ani), un coleg de clasă de-al lui Alexandru. Denis mai spune că Alexandru este o fire sociabilă şi veselă, dar că venea la şcoală foarte rar.

"Ne-a spus că are probleme de sănătate şi de aceea lipseşte aşa mult", a mai spus Denis. Diriginta lui Alexandru a confirmat spusele elevilor şi a precizat că notele din catalog ale copilului nu sunt mari.

"Are corigenţe, mediile sale sunt între 5 şi 7, dar e un copil inteligent şi dacă ar veni la şcoală ar avea doar 9 şi 10", susţine diriginta. Alexandru Uioreanu aştepta aseară decizia judecătorilor, dacă îşi va petrece Sărbătorile în arest sau va pleca acasă.

"Mi-ar părea rău să fie adevărat. Funcţiile pe care le-am avut m-au ţinut mai departe de el. E un copil din prima căsătorie"

Mai multe