Fiul de diplomat a ucis pentru o ţigară

25 februarie 2018 16:11   Național
Ultima actualizare:

Drogurile i-au întunecat minţile. Aflat în sevraj, libianul Ahmed Othman şi-a ucis cu sânge rece iubita, după care s-a răzbunat şi pe pisica acesteia. Setea de a omorî nu s-a oprit aici, astfel că imediat ce a ieşit din scara blocului a mai înjunghiat un vecin. Motivul? Nu i-a dat o ţigară.

Tatăl lui este diplomat la Ambasada Libiei la Bucureşti şi, aşa cum spune protocolul, bărbatul şi-a putut aduce familia din Tripoli. Pe cei doi fii, Ahmed Othman (23 de ani) şi Ayoub Halb, împreună cu soţia. Ambii sunt studenţi la Politehnică. Viaţa omului a fost dată peste cap, după ce Ahmed a ajuns în spatele gratiilor.

Sâmbătă seara, tânărul şi-a înjunghiat iubita cu un cuţit, chiar în locuinţa acesteia din sectorul 3 al Capitalei. Totul s-a petrecut în jurul orei 19.00, după o ceartă în cuplu, iar surse din cadrul anchetatorilor spun că libianul consumase substanţe interzise şi că se afla în sevraj în momentul în care a comis fapta. Poliţiştii au găsit-o pe fată zăcând într-o baltă de sânge. La fel şi pe pisica ei. Iar carnagiul nu s-a oprit aici. Un vecin de 54 de ani a avut ghinionul să-i iasă în cale în scara blocului, criminalul s-a oprit şi i-a cerut o ţigară, dar a fost refuzat. Asta l-a costat viaţa pe om. Ahmed a plecat din apartament val-vârtej, cu arma albă după el şi nu a stat pe gânduri să o înfigă în burta vecinului de două ori. Un alt vecin, de 64 de ani, a văzut oribila scenă şi a avut curajul să-l ţină de vorbă pe ucigaş până la sosirea poliţiştilor. L-au dus la Secţia 23 pentru a fi audiat, dar nu a vrut să vorbească, după care l-au transportat la Spitalul de Urgenţă Floreasca, apoi la Spitalul Alexandru Obregia, pentru mai multe investigaţii. Acolo s-a constatat că era drogat. Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore de către poliţişti şi prezentat ieri instanţei de judecată cu propunere de arestare, fiind acuzat de omor calificat.

Mai multe