Fiul lui Quintus a venit din Germania să-şi conducă tatăl pe ultimul drum

18 septembrie 2017 20:37   Național
Ultima actualizare:

Mircea Ionescu Quintus (100 de ani) a fost condus pe ultimul drum, luni, de familie, cunoştinţe şi oameni politici. Seniorul liberal, iubit de toată lumea, a fost înhumat în cavoul familiei din Cimitirul Viişoara din Ploieşti.

Încă de la primele ore ale dimineţii, curtea Bisericii Buna Vestire, locul unde a fost adus sicriul cu trupul preşedintelui de onoare al PNL,  a devenit neîncăpătoare. Toţi au vrut să-şi ia rămas bun de la cel care a fost atât de iubit de oameni. Au fost alături de familie vicepremierul României, Graţiela Gavrilescu, care a ieşit din lăcaşul de cult cu lacrimi în ochi, Ludovic Orban, Călin Popescu Tăriceanu, dar şi autorităţi publice locale şi oameni politici din alte judeţe.

Duminică seară, a sosit în ţară şi fiul liberalului, Răzvan Quintus (58 de ani), care a fost şi el prezent la slujba de înmormântare. Acesta este managerul economic al Clinicii Universitare din Munchen şi nu a putut pleca din Germania imediat după ce a primit vestea tragică. 

Slujba a început luni la ora 12.00, iar apoi cortegiul funerar a plecat spre casa lui Mircea Ionescu Quintus. Următorul popas a fost făcut la Muzeul de Artă, clădire în care a trăit o vreme familia Quintus, iar apoi a fost donată, iar după oprirea la Prefectura Prahova cortegiul a mers direct la cimitir.

Mai multe