Fiul unui milionar celebru a amenințat că se aruncă de pe macara. A coborât după 10 ore

27 septembrie 2017 19:30   Național
Ultima actualizare:

Fiul omului de afaceri Sever Mureşan, Ştefan Mureşan, a făcut astăzi circ în toată regula. La ora 10.30 s-a urcat pe o macara aflată pe un șantier amenajat la intersecția străzilor Uverturii şi Apusului din sectorul 6 la Capitalei, la o înălțime de aproximativ 20 de metri, și amenință că se sinucide. Motivul? Nu și-a primit salariul.

UPDATE: Tânărul a coborât de pe macara după zece ore

Ștefan Mureșan a fost condus la Secția 21 Poliție din Capitală pentru a fi audiat. Totodată, el va ajunge și la spital pentru a fi examinat de medici. 

Bărbatul de 35 de ani a spus că a făcut mai multe lucrări de construcție în cartierul Militari, dar că nu a fost plătit de contractorul său.

Potrivit autorităților ajunse la fața locului, acesta a amenințat că se va sinucide.

Până la această oră, Ștefan Mureșan, nu a coborât și au trecut deja nouă ore, timp în care nu a mâncat și nu a băut nimic.

La fața locului se află o echipă întregă de pompieri, polițiști și negociatori care încearcă să-l convingă pe bărbat să renunţe la protest.

Ce zice tatăl său

”Constructorul vrea să-l scoată din circuit și să angajeze pe altcineva. Nu are intenție să se arunce de acolo”, a declarat tatăl său.

Sever Mureşan este unul dintre cei mai controversaţi oameni de afaceri din România și a devenit celebru după ce a falimentat Banca Dacia Felix în anul 2001, unde era acţionar principal.

În 1999, Curtea Constituţională de la Geneva l-a condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare pentru nişte inginerii financiare internaţionale legate de banii „evaporaţi” de la Dacia Felix, dar judecătorii constănețeni l-au achitat.

Totuşi, în 2010 a fost condamnat la plata a 100 de milioane de dolari şi a 10 milioane de franci elveţieni.

Mai nou, Mureşan s-a apucat de acte de filantropie, el donând bani parohiei Sfântu Gheorghe din Câmpia Turzii. Pentru aceste fapte merituoase, la sfârşitul anului 2011 a fost decorat cu Crucea Transilvană de ÎPS Andrei, mitropolitul Clujului.

Mai multe