Florin Cîțu, dat în judecată în SUA pentru o datorie de 6.700 de dolari

15 august 2021 22:29   Național
Ultima actualizare:

La șase ani după plecarea din SUA, în 2008, premierul Florin Cîțu a fost dat în judecată pentru o datorie de aproape 6.700 de dolari de pe un card de credit.

Cazul a fost respins temporar pentru că actualul premier nu a fost de găsit la acel moment, iar firma de recuperare nu a mai redeschis ulterior procesul civil, scrie mediafax.ro.

Potrivit sursei citate, firma i-a cerut lui Florin Cîţu 9.755,27 de dolari pentru că nu şi-a respectat angajamentele semnate. Actualul premier a fost însă de negăsit. 

După trei luni şi jumătate, firma a mai cerut alte trei luni pentru a-l localiza şi a-l informa cu privire la proces. Firma în cauză l-a căutat pe actualul premier la adresă, în bazele de date la care era abonat, în agende telefonice, pe internet, în sistemele de înregistrare ale alegătorilor, a proprietăţilor şi în evidenţa populaţiei. Firma a angajat chiar şi un investigator, însă nici el nu a reuşit să îl găseasă.

După șapte luni de la chemarea sa în instanţă, judecătorul a respins temporar cazul, iar firma de recuperare nu mai a mai redeschis procesul civil.  

După 13 ani de la acest eveniment, premierul a declarat într-o conferinţă de presă că nu ştie despre ce este vorba. „Nu am nicio explicaţie, chiar nu ştiu despre ce este vorba”, a răspuns Cîțu.

Mai multe