Florin Iordache, gesturi obscene în Camera Deputaților. A arătat degetul mijlociu către Opoziție

14 noiembrie 2018 14:13   Național
Ultima actualizare:

Nervi și gesturi obscene miercuri, de la tribuna Camerei Deputaților. Președintele comisiei speciale pentru legile justiției, Florin Iordache, a arătat degetul mijlociu către Opoziție după ce a explicat de ce a fost nevoie de adoptarea OUG 90/2018 privind legile justiției.

După un discurs furios la adresa Comisiei Europene, care a arătat cartonașul roșu României în chestiunea justiției, Florin Iordache le-a arătat degetul mijlociu reprezentanților Opoziției în timp ce cobora de la tribuna Camerei Deputaților.

„Vom merge mai departe cu toată opoziția pe care a arătat-o Comisie Europeană! Vrem să fim independenți, vrem să decidem potrivit Constituției, nu potrivit presiunii pe care o pun unii sau alții!” a spus Florin Iordache înainte de a face gesturile obscene.

Întrebat ulterior de jurnaliști de ce a făcut gesturile obsecene, Iordache s-a făcut că nu știe despre ce este vorba. ”Vi s-a părut. E un punct de vedere. Cu mâinile ridicate, care e problema?”, s-a rățoit el la jurnaliști.

În ceea ce privește criticile Comisiei Eropene și noile recomandări din raportul MCV, Iordache s-a arătat foarte sceptic. „Analizăm. Putem discuta totuși să vedem dacă, discutând, analizând, atacăm sau nu atacăm. De la direcții politice la direcții juridice... Că ei pot face declarații e una, dar când ei îmi spun mie că nu trebuie să fac legile, să le opresc sunt chestiuni... Nu am o problemă cu dezbaterea politică, dar partea juridică nu stă în picioare”, a declarat Florin Iordache pentru HotNews.

Noile recomandări ale Comisiei Europene

Comisia Europeană a formulat opt recomandări suplimentare pentru România, cerând puterii de la București să suspende punerea în aplicare a legilor justiției și să le revizuiască în acord cu recomandările Comisiei de la Veneția și GRECO.

Mai multe