Focuri de pistol la marginea Galaţiului. Un bărbat împuşcat în picior a primit primul ajutor de la echipajul SMURD

17 aprilie 2012 4:33   Național
Ultima actualizare:

Aseară, în jurul orei 20.00, echipajul SMURD Galaţi a fost solicitat să acorde primul ajutor unui bărbat în vârstă de 30 de ani care fusese împuşcat.Rănitul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe.

„Ne-am deplasat la ieşirea din Galaţi, undeva în apropierea tunelului CFR. Acolo un bărbat însoţit de poliţişti s-a apropiat de de ambulanţă şi ne-a spus că este rănit. I-am pansat rana în ambulanţă şi l-am transportat la UPU unde acum (ora 22.00 n.red.) i se face o radiografie. Se pare că proiectilul, tras cu un pistol cu bile, este încă în picior şi dacă se va confirma imagistic îl vom extrage. Starea pacientului este bună".

Mătuşa celui rănit a spus că nepotul ei şi alţi tineri stăteau pe iarbă şi beau bere când proprietarul unei hale din apropiere le-a cerut să plece şi a ameninţat tinerii ca va chema poliţia după care a tras cu pistolul.

„Acolo unde stăteau ei nu scrie nicăieri că ar fi proprietate privată. Cu ce drept i-a gonit şi de ce atras?" întreba aseară la Urgenţe mătuşa celui împuşcat.Poliţia i-a audiat pe proprietarul halei şi pe ginerele acestuia, care a folosit pistolul, precum şi pe ceilalţi tineri care au asistat sau au participat la conflict.

„În timpul audierilor, bărbatul care a făcut uz de arma neletală, pe care o deţine legal, a declarat că a folosit-o în legitimă apărare fiind ameninţat de cei patru cărora le-a cerut să plece din zonă. Se fac cercetări pentru a se determina dacă uzul de armă a fost legal", a declarat comisar Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei Judeţului Galaţi.

Mai multe