Fost deputat PNL, salvat din valurile mării, la Eforie Nord

3 septembrie 2017 22:05   Național
Ultima actualizare:

Dan Radu Rușanu (67 de ani), fostul președinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), a fost salvat duminică, 3 septembrie, din valurile mării, după ce s-a aventurat mai mult decât ar fi trebuit, în ciuda avertismentelor salvamarilor.

Incidentul s-a petrecut în stațiunea Eforie Nord, iar momentul a fost filmat de un turist cu telefonul mobil. Inițial, acesta nu a știut cine este bărbatul în vârstă care a intrat în contra valurilor mării: „O fată a intrat foarte departe în apă, a fost luată de valuri și dusă în larg. După ea s-a dus un nene (Rușanu, n.r.) mai în vârstă și mai mulți turiști au intrat în apă să-i salveze”, se aude bărbatul pe înregistrare, potrivit Adevărul.ro. fostul politician s-ar fi aventurat așadar în apa mării pentru a aduce la mal fata care se depărtase prea mult de plajă, dar în cele din urmă, au avut amândoi nevoie de ajutor.

Dan Radu Rușanu a fost achitat definitiv în luna iunie a acestui an, de instanța supremă în dosarul „Carpatica Asigurări”, după DNA l-a acuzat că și-ar fi folosit influența pentru favorizarea făptuitorului și constituire de grup infracțional organizat, menționează sursa citată. A fost arestat în 2014 timp de patru luni și a stat în arest la domiciliu alte trei luni.

Rușanu a avut două mandat de deputat PNL, un mandat de senator în cadrul aceluiași partid, iar din 2013, a fost președinte al ASF.

Mai multe