Fostul avocat al lui Damaschin: «A fost inconştient în timpul procesului! Era în agonie»

18 februarie 2012 8:20   Național
Ultima actualizare:

Cu toate că nu-i mai era apărător, Ivaşcu s-a dus la proces - susţine el - din amiciţie. „M-am dus la proces ca să-i zic să renunţe la greva foamei şi să ne apucăm să demontăm toate acuzaţiile procurorilor DIICOT. M-am întâlnit şi cu fratele lui, care m-a rugat mult de tot să reintru în dosar şi să-l apăr. I-am spus că voi face acest lucru, doar dacă Dinu renunţă la această formă de protest. Adică la greva foamei”, a povestit avocatul Ivaşcu.

Ivaşcu a mai povestit că, înainte să intre completul de judecată, l-a rugat pe Damaschin să vină cu dovezi ca să-şi demonstreze nevinovăţia şi că interlopul a fost de acord.

„I-am zis: Dinule, termină cu greva asta şi hai să aducem dovezi ca să-ţi demonstrezi nevinovăţia. Mi-a zis doar atât: «da». Avea o voce extrem de stinsă. De fapt, intrase în agonie! I-am zis ca după acest recurs vreau să ne apucăm de treabă. Mi-a zis pentru a doua oară un «da» scurt şi foarte stins. Nici măcar nu a ridicat capul”, a mai rememorat avocatul băcăuan.

«Dacă  medicii interveneau, cred că Dinu nu murea»

Pe tot parcursul procesului, Damaschin a stat pe scaun şi cu capul sprijinit de grilajul boxei acuzaţilor. Ivaşcu mai susţine că, la întrebarea judecătoarei dacă insistă în recursul format împotriva încheierii prin care s-a admis cererea de prelungire a arestării preventive, Damaschin nu a putut scoate niciun sunet. „Dinu nu mai era conştient! Atunci dacă  medicii interveneau, cred că Dinu nu murea!”, susţine Ivaşcu.

Până să delibereze judecătorii, Damaschin şi-a dat ultima suflare în sala 6, unde fusese şedinţa de judecată.

Completul a dat verdictul în sala 4, deoarece medicii, sosiţi la Curtea de Apel, încercau să-l resusciteze pe inculpat.

Avocatul Ivaşcu susţine că instanţa era datoare să verifice dacă inculpatul era apt sau nu să participe la recurs.

Citeşte şi:

Mama lui Dinu Damaschin: «Nu-l îngropăm până nu va fi cineva tras la răspundere»

Dinu Damaschin: «Vreau să mor, să fiu ars, iar cenușa să fie aruncată deasupra României

Ramona Gabor: «Sunt neașteptat de șocată de moartea lui Dinu Damaschin»

Mai multe