Fostul diplomat Silviu Ionescu, trei ani de închisoare

27 martie 2013 6:15   Național
Ultima actualizare:

UPDATE Ora 13.25:Trei ani de închisoare pentru diplomatul român

Fostul diplomat român Silviu Ionescu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru ucidere din culpă şi fugă de la locul accidentului. Sentinţa Judecătoriei sectorului 3 nu e definitivă, ea putând fi atacată cu recurs. În apărarea sa, Silviu Ionescu a afirmat că nu se afla la volanul maşinii, astfel nu se face vinovat de acuzaţiile care i se aduc.

Mai bine de un an şi jumătate de proces, martori audiaţi şi probe strânse de la faţa locului. Magistraţii sunt gata pentru a da un verdict definitiv în cazul diplomatului roman, acuzat că a accidentat mortal o persoană şi a rănit alte două, pe 15 decembrie 2009, în Singapore. Ionescu conducea maşina ambasadei pe străzile din Singapore, când, în jurul orei 3.00 noaptea, nerespectând culoarea verde a semaforului pentru pietoni, a lovit cu autoturismul două persoane.

Una, în vârstă de 30 de ani, a decedat trei zile mai târziu în spital din cauza unei hemoragii intracraniene. Cealaltă, în vârstă de 24 de ani, a fost nevoită să rămână internată circa 80 de zile, fiindcă rănile provocate i-au pus viaţa în pericol.

Procurorii spun că Ionescu nu a oprit imediat după comiterea accidentului, ci a continuat să conducă maşina. La următoarea intersecţie a mai comis un accident, soldat cu rănirea unei persoane de 18 ani. Fostul diplomat nu a oprit nici de această dată, ci şi-a continuat drumul. Ulterior, ca să scape de acuzaţii, a abandonat maşina ambasadei într-o zonă industrială a oraşului Singapore.

Citeşte şi:

Soţia bărbatului ucis în Singapore cere despăgubiri statului român

Silviu Ionescu băuse în noaptea accidentului din Singapore

Conform depoziţiei martorilor, Ionescu ar fi consumat alcool înainte de a se urca la volan, însă această probă a fost ignorată de instanţă pe motiv că diplomatul a beneficiat de imunitate diplomatică. La două zile de la provocarea accidentului, Ionescu s-a întors în ţară, încălcând prevederile legale referitoare la păsărisea postului. În luna mai 2010, Ionescu a fost arestat în România, pe motiv că ar fi încercat să influenţeze depoziţiile unor martori, fiind eliberat ulterior.

Mai multe