FOTO 9 persoane s-au chinuit să spitalizeze femeia de 250 kg. Patru autoutilitare, chemate în ajutorul unei paciente din Constanţa

11 noiembrie 2014 20:51   Național
Ultima actualizare:

Intervenţie dificilă, luni, în localitatea Topraisar, Constanţa! O femeie bolnavă a avut nevoie de mai multe echipaje de ambulanţă, SMURD, dar şi pompieri să ajungă la spital. Aceasta cântăreşte 250 de kilograme, iar tărgile echipajelor medicale nu suportă o greutate atât de mare.

Lenuţa Ionescu (42 de ani) trăieşte de 14 ani cu o tumoră, un fibrom uterin care a ajuns la dimensiuni impresionante. Femeia nu a putut fi operată până acum din cauza faptului că ea cântăreşte 250 kg, iar riscul era foarte mare. Nu a reuşit să slăbească, iar în ultimele săptămâni starea ei s-a agravat. ”Are burta până în pământ şi nu mai poate să se ridice deloc din pat”, a spus Floarea Bostan, mama Lenuţei, pentru ”Telegraf Constanţa”. Familia a cerut ajutor luni, să o transporte pe femeie la spital. Intervenţia a fost dificilă şi a durat aproximativ trei ore.

Pentru a o scoate pe femeie din casă, la domiciliul ei au ajuns o ambulanţă, o autosanitară a ISU, un echipaj al SMURD şi o maşină de pompieri. Nici una dintre tărgi nu putea susţine greutatea femeii, aşa că echipajul a folosit salteaua de pe patul ei, cu care au transportat-o până la maşina Ambulanţei de dimensiuni mai mari a ISU. Nu mai puţin de nouă persoane au intervenit la spital pentru a ajuta pacienta să coboare din maşină. Medicii au început investigaţiile, urmând să decidă dacă se impune o intervenţie chirurgicală, deşi riscurile sunt extrem de mari din cauza greutăţii femeii.

Mai multe