FOTO Ăsta este cel mai îngust trotuar din Bucureşti!
Gimnaşti sau specialişti în echilibristică! Sprinteni, dar totodată vigilenţi. Sunt câteva dintre calităţile pe care trebuie să le aibă pietonii care se aventurează în anumite zone ale Capitalei, unde trotuarele au lăţimea comparabilă cu a unei bârne din gimnastică.
În goana autorităţilor după lărgirea străzilor şi crearea cât mai multor locuri de parcare, trotuarele Capitalei au fost lăsate de izbelişte.
Unele au ajuns atât de ciudate ca formă şi dimensiuni încât, dacă nu ar fi asfaltul din care sunt făcute şi bordurile care le delimitează, nu ar merita să fie numite trotuare.
2. Podul Fundeni: Acest trotuar are doar 58 cm, astfel că pietonii trebuie să se aştepte unul pe altul să treacă
Pe Calea Victoriei la nr. 133, în sectorul 1, este clădirea Casino Vernescu, al cărei trotuar este cel mai îngust din Bucureşti.
Pietonii care se aventurează pe el trebuie să aibă asigurare de viaţă, căci la un moment dat acesta se îngustează atât de mult încât ai de ales: ori echilibristică pe o bordură, ori pe stradă printre maşini, cale de câţiva metri. În porţiunea cea mai îngustă măsoară 15 cm, iar în zona cea mai largă devine boierie, chiar te lăfăi pe el: are 50 cm.
3. Str. Rotundă: Pentru a circula pe acest trotuar, care măsoară 60 cm, bucureştenii trebuie să meargă în şir indian
Pe podul Fundeni din sectorul 2 este un alt trotuar demn de Cartea Recordurilor, are doar 58 cm. Dacă mai mulţi pietoni vor să parcurgă în acelaşi timp zona, lucrurile devin complicate, căci într-o parte este strada, iar în cealaltă ditamai valea pe care rişti să te dai de-a berbeleacul cu graţie. Pe strada Rotundă din sectorul 3 se află un alt trotuar ciudat: măsoară doar 60 cm.
„Pentru a obţine mai multe locuri de parcare, au luat din trotuar. Acum suntem nevoiţi să mergem încolonaţi sau să o luăm pe stradă cu riscul de a fi călcaţi de maşini", povesteşte Mihaela, în timp ce merge cu grijă în spatele prietenei sale Lucia.