FOTO EXCLUSIV Radarele fixe nu te mai pândesc pe DN1

20 iunie 2014 18:27   Național
Ultima actualizare:

Veste bună pentru şoferi! Radarele fixe de pe DN1, amplasate în Ilfov şi Prahova, nu mai funcţionează. Sperietoarele de vitezomani sunt stricate de aproape un an, dar nu au putut fi reparate din lipsă de bani.

Ca la noi la nimeni! Sunt omologate, au dovedit că aduc bani mulţi la bugetul de stat din amenzi şi că-i ţin în frâu pe vitezomani. Cu toate astea, cei din Ministerul de Interne le-au lăsat de izbelişte. Vorbim despre radarele fixe, amplasate pe DN1, în urmă cu aproape zece ani. Surse din cadrul Poliţiei Rutiere ne-au dezvăluit faptul că doar unul din cele şase aparate îi mai înregistrează pe cei care depăşesc viteza legală. Şi ăla doar două ore pe zi. Vorbim despre radarul fix de la Baloteşti. “Nu sunt oameni suficienţi ca să monitorizeze şi traficul. Atunci s-a ajuns la varianta ca sistemul să funcţioneze doar două ore pe zi. Nu există un interval stabilit. Când are timp, unul stă la monitorizare”, ne-a spus un poliţist.

Mai rău e în Prahova. Cele cinci aparate din judeţ sunt moarte de un an. ”Nici un radar fix nu mai merge. De la Puchenii Mari până în Sinaia, toate sunt stricate. Fibra optică este tăiată. S-au cerut bani pentru repunerea lor în funcţiune, dar s-a spus clar că Ministerul de Interne nu dispune de fonduri“, am aflat de la un alt om al legii. Comisarul-şef Costin Tătuc, director adjunct la Direcţia Rutieră, nu a negat faptul că aparatele sunt cu probleme.

“Nu ştiu care este suma necesară pentru repararea lor. Sunt poliţist, nu fac calcule economice. Ştiu doar că o parte din ele nu mai funcţionează”, ne-a declarat acesta. Drumul care leagă Capitala de munte se află pe primul loc în ceea ce priveşte accidentele rutiere mortale. Tocmai de aceea, în 2005, a fost înţesat de radare fixe: la Baloteşti, Ciolpani, Puchenii Mari, Bărcăneşti, Comarnic şi Sinaia.

4 motive să funcţioneze

Poliţiştii cer ca radarele fixe să funcţioneze din nou. Iată şi de ce!Şoferii ar circula cu viteza legală;Numărul accidentelor ar scădea;Poliţiştii ar avea probe filmate, pe care să le consulte în cazul unui eveniment rutier;Ar veni mai mulţi bani la bugetul de stat din amenzi.

Mai multe