FOTO EXCLUSIV Victor Ponta împlinește vârsta de 47 de ani. Detalii inedite din tinerețea fostului premier

20 septembrie 2019 13:20   Național
Ultima actualizare:

Victor Ponta împlinește astăzi, 20 septembrie, vârsta de 47 de ani și a adunat 18 ani în politică. Fostul premier a fost cel mai tânăr în majoritatea funcțiilor pe care le-a avut. Click! vă prezintă fotografii și lucruri inedite despre politician.

A fost cel mai tânăr premier al țării și din Europa. Victor Ponta nu împlinise 40 de ani când a ocupat fotoliul de prim-ministru la Palatul Victoria, dar și cel mai tânăr premier demisionar, la doar 43 de ani. Astăzi, 20 septembrie, Victor-Viorel Ponta împlinește 47 de ani.

Victor Ponta, poze și lucruri inedite

  • Victor Ponta s-a născut în București, pe 20 septembrie 1972, în zodia Fecioarei. Are 192 cm înălțime și 87 de kg greutate.
  • Vorbește patru limbi străine: engleză, franceză, italiană și spaniolă. Este căsătorit cu Daciana Sârbu și are doi copii: Andrei de 15 ani  (din prima căsătorie, cu Roxana) și Irina, de 11 ani.
  • Când Victor Ponta avea 9 ani, părinții săi s-au despărțit, iar el era răsfățatul mamei și al surorii mai mari, Alexandra. Era considerat ”bărbatul casei”. Mai târziu, va mai avea o soră, Izabela, vecină de bloc. Părinții acesteia au murit unul după celălalt, iar Izabela a fost adoptată de mama lui Victor Ponta. Izabela locuiește acum la Milano, în Italia.
  • Este pasionat de sport. A jucat baschet de când era elev, până în 2014 când și-a rupt un genunchi și a fost operat în Turcia.
  • În 1989, avea 17 ani şi era elev la Liceul Ion Neculce din Bucureşti. Pasionat de baschet, era vedeta şcolii. De aceea, a fost acceptat într-un schimb de experienţă cu elevi din Franţa.
  • Spre surprinderea tuturor, tânărul Ponta a decis să nu se întoarcă în ţară. Avea 20 de dolari în buzunar şi nu ştia limba franceză. A dormit două săptămâni pe bănci, în gară şi în parcurile din Paris. A împlinit 18 ani în capitala Franţei. A rămas opt luni departe de casă, timp în care a lucrat într-un fast-food, unde prăjea cartofi. Mama l-a convins să se întoarcă în ţară, a dat tezele, a luat Bac-ul şi a intrat la Facultatea de Drept, Universitatea Bucureşti.
  • Îi plac motoarele. A fost copilot la raliuri, până în 2010 când s-a răsturnat de câteva ori cu mașina de curse și-a speriat soția, pe Daciana Sârbu.
  • Înainte de a se căsători cu Daciana, Victor Ponta a a fost însurat cu Roxana, iubita lui din liceu.
  • A fost cel mai tânăr procuror din istorie, la 23 de ani, imediat după ce a absolvit Facultatea de Drept din București.
  • $reperio-gallery:0$

Victor Ponta, în politică de la 29 de ani

  • Unul din profesorii săi, Adrian Năstase, l-a invitat să intre în politică, în 2001.
  • În noiembrie 2003, Victor Ponta a fost ales preşedinte al Tineretului Social Democrat (TSD), funcţie pe care a ocupat-o până pe 18 noiembrie 2006. În același an, a devenit vicepreşedinte al Partidului Social Democrat (PSD).
  • În 2004, la 32 de ani, a fost ales deputat, printre cei mai tineri din istoria Parlamentului României.
  • La 38 de ani, în luna mai 2012, Victor Ponta a fost învestit în funcţia de prim-ministru al României, devenind astfel cel mai tânăr prim-ministru din Europa. După ce a remaniat de câteva ori Guvernul, Victor Ponta a fost din nou investit ca premier, la 17 decembrie 2012, în urma alegerilor în care USL de atunci a câștigat alegerile.
  • În 2014 şi-a depus candidatura pentru alegerile prezidenţiale din 2 noiembrie. După primul tur de scrutin, de la 2 noiembrie, Victor Ponta, cu 40.44% din voturi, iar Klaus Iohannis pe locul doi, cu 30.37% din voturi, și avea șanse să devină cel mai tânăr președinte al țării din istorie. La al doilea tur de scrutin, la data de 16 noiembrie 2014, situația s-a inversat, iar Victor Ponta a pierdut fotoliul de la Palatul Cotroceni.
  • În luna mai 2018, Victor Ponta a lansat oficial Partidul Pro România, al cărui cofondator este, alături de Daniel Constantin și Sorin Pâslaru.

Citește și:

Iată-i pe Victor şi Daciana Ponta la coadă la covrigi

Daciana Sârbu şi-a anunţat demisia din PSD. Soţia lui Ponta este europarlamentar

Mai multe