FOTO Fostul premier Radu Vasile, înmormântat cu onoruri militare

5 iulie 2013 10:25   Național
Ultima actualizare:

Radu Vasile va fi înmormântat, vineri, cu onoruri militare la Cimitirul Bellu Catolic din Capitală. Trupul neînsufleţit al fostului premier a fost luat de la Senat şi dus către cimitir, iar înmormântarea va avea loc la ora 14.00.

Joi, mai mulţi lideri politici i-au adus un ultim omagiu lui Radu Vasile. Traian Băsescu, Crin Antonescu şi Ion Iliescu au venit la sediul Senatului, unde a fost depus trupul fostului prim-ministru. Ei au lăudat deciziile bune pe care le-a luat acesta la finele anilor 90, într-o perioadă tulbure pentru România, scrie rtv.net.

Fostul premier ţărănist Radu Vasile, în vârstă de 71 de ani, a murit miercuri noapte, în jurul orei 4.00. El suferea de cancer la colon şi urma un tratament în Israel. În ultimii ani, din cauza bolii, s-a retras din viaţa publică, dar a scris poezii sub pseudonimul Radu Mischiu.

Citeşti şi:

Aurelian Pavelescu: «Lui Radu Vasile nu i-a fost frică de moarte»

Radu Vasile a fost prim-ministru al României între 1998 şi 1999, propus de PNŢCD, înlocuindu-l pe Victor Ciorbea. Mandatul său a fost marcat de mineriada din ianuarie 1999, când minerii intenţionau să ia cu aslat Capitală, dar au fost opriţi de forţele de ordine după confruntări violente.

Mai multe