FOTO Luna asta a fost cu susu-n jos!

25 octombrie 2013 17:04   Național
Ultima actualizare:

Ne-a speriat rău vremea de la începutul lunii octombrie, dar iată că natura ne face o surpriză plăcută şi vin zile senine, cu temperaturi ridicate. Luna a început cu „cod portocaliu”, apoi a nins, şi se termină cu valori de peste 20 de grade.

Vremea o luase razna la 1 octombrie: la munte era strat de zăpadă de 15 cm, iar vântul a suflat cu până 80 de km/h. Meteorologii emiteau atunci avertizări pe bandă rulantă pentru vreme proastă, iar hidrologii erau în alertă pentru că păreau că urmează inundaţii şi viituri iminente.

1 - 5 octombrie

În Bucureşti a plouat zile întregi, iar vântul a suflat cu putere

La Braşov a nins

A plouat 116 l/mp la Călăraşi, iar vântul a prins viteze de până la 100 km/h la Mangalia. Ne-au sâcâit ploile şi frigul mai bine de o săptămână, iar autorităţile au fost nevoite să înceapă livrarea de căldură în locuinţe.

O altă surpriză a fost în 11 octombrie când termometrele au înregistrat temperaturi de până la 26 de grade, ca în plină vară! Câteva zile ne-am bucurat de vreme frumoasă, după care iarăşi ne-a lovit un val de aer polar care a scăzut temperaturile din centrul ţării la 7 grade..

Prognoza pe 3 zile

Ne-am scos hainele şi încălţămintea de iarnă şi ne pregăteam de frig, dar s-a încălzit din nou. În sudul Banatului, s-au înregistrat chiar şi 28 de grade , ca în luna august! Urmează zile plăcute la sfârşitul acestei luni, cu temperaturi de peste 20 de grade şi cer senin. 

22 - 25 octombrie

De câteva zile, toamna îşi arată doar latura frumoasă

Mai multe