FOTO Piromanul din Capitală, surprins de camerele de supraveghere

4 aprilie 2018 13:18   Național
Ultima actualizare:

Prima imagine care îl înfățișează pe bărbatul suspectat de incendierea a opt autoturisme în București în acest weekend a fost făcută publică de oamenii legii. Poliția e încă pe urmele bărbatului care a produs pagube însemnate cu gestul său inexplicabil.

Camerele de supraveghere amplasate în apropierea străzilor în care piromanul a acționat în noaptea de sâmbătă au surprins un bărbat care se încadrează în tiparul căutat de polițiști. Oamenii legii au făcut publică o captură după imaginile suprinse sâmbătă seară. Fotografia înfățișează un bărbat de 30-35 de ani, îmbrăcat lejer, care se plimbă pe una din străzile în care șapte mașini au fost distruse în urma a trei incendii intenționate. Un al optulea vehicul s-a ales cu avarii mai mici.

În ciuda imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, polițiștii nu l-au identificat încă pe suspect. Reprezentanții Poliției Capitalei spun că ancheta e complexă și presupune audierea mai multor persoane.

„Au fost şi sunt efectuate investigaţii, audieri şi alte acte procedurale, au fost şi sunt verificate mai multe persoane, verificări ce continuă şi la acest moment. Poliţia Capitalei tratează cu deosebită seriozitate şi acest caz şi vă asigura de întreaga disponibilitate în transmiterea informaţiilor de interes, în măsura în care acestea nu împietează bunul mers al anchetei”, spun aceștia într-un comunicat de presă.

Martorii, care au fost déjà chestionați de poliție, au descris momentele de groază pe care le-au trăit când au înțeles ce se întâmplase în fața caselor lor.

„Stăteam şi ne uitam la televizor, când s-au auzit două explozii puternice”, a povestit pentru Click! Emil Scărlătescu, care locuieşte pe strada Gala Galaction, la doi paşi de locul unde piromanul a acţionat prima oară. Era ora 23.00 şi pe această arteră liniştită, între două grădiniţe, ardeau trei maşini, iar focul ameninţa să se extindă şi la a patra. „Am avut mare noroc. Era chiar automobilul băiatului nostru şi pompierii l-au salvat la limită”, îşi aminteşte omul.

Mai multe