FOTO Revoltător! A născut la uşa dispensarului pentru că medicul n-a vrut să deschidă

11 iulie 2013 6:21   Național
Ultima actualizare:

O femeie în vârstă de 39 de ani din Hârlău a fost la un pas de o tragedie, după ce a ajuns miercuri seară la Centrul de Permanenţă din Podu Ilioaiei în travaliu, dar medical de gardă nu i-a deschis uşa. În zadar a sunat ieşeanca minute în șir la soneria cabinetului. Doctorul s-a făcut că nu aude, iar copilul s-a născut în stradă, scrie bzi.ro.

Din fericire, pe stradă a trecut o asistentă medicală, care a ajutat-o pe femeie să aducă pe lume un băieţel.

Doctorul Dan Daschievici, cel care era de gardă, spune că nu a auzit nici strigătele gravidei și ale soțului nici soneria, ba mai mult spune că femeia e de vină pentru că nu a apăsat corect pe buton.

Acesta mai spune că a auzit gălăgie, a deschis geamul, dar a văzut doar trei poliţişti care se uitau la magazinul de vizavi.

„La uşă sunt două butoane. Unul pentru etaj, altul pentru parter. Ei au sunat pe butonul de la parter şi nu se aude la etaj. Aici este scandal şi galagie şi când nu naşte cineva. Iar eu nu cobor. Am deschis geamul şi nu se vedea nimic la uşă. Erau trei poliţişti care se uitau înspre magazin. Când am coborat eu, femeia născuse, stătea în maşina soţului şi încerca să elimine placenta. Era o asistenta lângă ea. Un bărbat, care era şi el acolo, nu mi-a dat voie să intervin. Nu ştiu cine era bărbatul. Copilul era în ambulanţa SMURD de aici de la Podu Iloaiei. Eu am facut obstretică şi ginecologie mult timp. Am experienţă la naşteri”, a declarat dr. Dan Daschievici, potrivit sursei citate mai sus.

Femeia, împreună cu copilul, a fost transportata de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Iaşi, la Maternitatea Cuza Voda, fiind în afara oricărui pericol.

Martori aflaţi la fata locului afirmă că medicul Daschievici ar fi trebuit pus să sufle în etilotest.

Mai multe